4 Ağustos 2015 Salı

Akıllı telefon gözü bozar mı?

Akıllı telefon gözleri bozuyor, akıllı telefonun gözlere zararları ve akıllı telefon göz sağlığını bozar mı sagliksiteniz.com ’da tüm bu soruların yanıtını alacak ve merak ettikleriniz hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Akıllı telefonların…

Akıllı telefon gözleri bozuyor, akıllı telefonun gözlere zararları ve akıllı telefon göz sağlığını bozar mı sagliksiteniz.com ’da tüm bu soruların yanıtını alacak ve merak ettikleriniz hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birçok hastalığın tetiklendiğini söyleyen uzmanlar, akıllı telefonların göz sağlığı içinde çok zararlı olduğunu açıkladılar. Özellikle de akıllı telefonlar çocukların göz sağlığını ciddi oranda bozmakta olduğundan, çocukların eline akıllı telefonlar verilmemelidir.

Hayatımız için en önemli organlardan olan göz, teknolojik cihazların etkisiyle hasar oluyor. Özellikle de miyop hastalığı akıllı telefonlara sahip olan kişilerin sık yakalandığı göz hastalıklarının başında gelmektedir. Akıllı telefonların ekranına çok yakında bakmak gözlere zarar veriyor. Çünkü okuma mesafesi için akıllı telefonlara 40-50 santimetreden bakılıyor. Okuma mesafesinin bu denli yakın olması miyopinin ortaya çıkmasında ve ilerlemesinde çok etkilidir.

Akıllı telefonlar çocukların gözlerini bozmakla kalmıyor aynı zamanda derslerinde de düşüş yaşamalarına sebep oluyor. Çünkü çocukların büyük bir çoğunluğu akıllı telefonlar ile oyun oynamaktan zevk alıyor. bu sebeple çocukların hem sağlığı hem de gelişimi için akıllı telefonlardan uzak tutulmalıdır.

Sagliksiteniz.Com

Akıllı telefon gözü bozar mı?
16 Eylül 2014 - 16:45:52 Yorum Yok 116 okunma 0 beğeni
Etiketler: akıllı telefon göz sağlığını bozar mı, akıllı telefon gözleri bozuyor, akıllı telefon ve göz sağlığı, akıllı telefonun gözlere zararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder