4 Ağustos 2015 Salı

D vitamini kalın bağırsak kanserinden koruyor

Yapılan araştırmalar, kanda yüksek seviyede D vitamini bulunmasının kalın bağırsak kanseri riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. Avrupa ’da 10 ülkede (Danimarka, Fransa, Yunanistan, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve…

Yapılan araştırmalar, kanda yüksek seviyede D vitamini bulunmasının kalın bağırsak kanseri riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Avrupa ’da 10 ülkede (Danimarka, Fransa, Yunanistan, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İngiltere) yapılan, yarım milyonu aşkın kişinin katıldığı ve İngiliz Tıp Dergisinde (BMJ) yayımlanan karşılaştırmalı araştırma, kanında D vitamini seviyesi yüksek olan kişilerin kalın bağırsak kanserine yakalanma riskinin diğer kişilerden yaklaşık yüzde 40 az olduğunu gösterdi.

Ancak riski azaltmak için, D vitamini yüksek besinlere mi ihtiyaç bulunduğu, yoksa dengeli beslenme ve düzenli olarak makul ölçüde güneşlenmenin mi gerekli olduğunun aydınlatılması gerekiyor.

Ayrıca bilim adamları, takviye D vitamini önermeden önce, kandaki D vitamini seviyesini artırmanın bu kansere yakalanma riskini, istenmeyen yan etkiler yaratmadan gerçekten azaltıp azaltmadığını belirlemek için başka araştırmaların yapılması gerektiğini de vurguladı.

Şimdilik, kalın bağırsak kanserinden korunmak için bilim adamları, sigaranın bırakılması, spor yapılması, kilolu olmaktan kaçınma, beldeki yağ fazlalıklarından kurtulma, alkol ve kırmızı et tüketimini sınırlandırma önerisinde bulunuyor.

Sagliksiteniz.Com

D vitamini kalın bağırsak kanserinden koruyor
1 Haziran 2010 - 01:05:03 Yorum Yok 17 okunma 0 beğeni
Etiketler: alkol tüketimi, bağırsak kanseri, D vitamini, D vitamininin faydaları, D vitamininin yararları, kalın bağırsak kanseri, kalın bağırsak kanseri riski, kırmızı et tüketimi, sigaranın bırakılması, spor yapmak, vitamin d, yumurta, yumurtanın faydaları, yumurtanın yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder