4 Ağustos 2015 Salı

Ekmekte hijyen eksikliği sağlığımızı tehdit ediyor

Ekmeğin üretiminden tüketimine kadar olan zincirde hijyen kurallarına uyulmamasının, başta boğaz enfeksiyonları olmak üzere, tifo ve dizanteri gibi çok sayıda hastalığa yol açabileceği bildirildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı…

Ekmeğin üretiminden tüketimine kadar olan zincirde hijyen kurallarına uyulmamasının, başta boğaz enfeksiyonları olmak üzere, tifo ve dizanteri gibi çok sayıda hastalığa yol açabileceği bildirildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Tanır, Yüksek teknoloji kullanmak ekmeği sağlıklı yapmaz. Önemli olan, üretim aşamasından, satışına ve tüketime kadar olan süreçte hijyenin korunması. Ekmek hamur karıcısından tutun pişiricisine kadar el değmeden hazırlanmalı” şeklinde konuştu.

Sagliksiteniz.Com

Ekmekte hijyen eksikliği sağlığımızı tehdit ediyor
16 Eylül 2008 - 02:22:03 Yorum Yok 167 okunma 0 beğeni
Etiketler: boğaz enfeksiyonları, dizanteri, hijyen, hijyen kuralları, tifo
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder