4 Ağustos 2015 Salı

Lazer ile göz ameliyatı riskleri

Lazer ile göz ameliyatı sonrası, lazer ile göz ameliyatının riskleri nelerdir ve göz lazer ameliyatı komplikasyonları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere tüm detaylar sagliksiteniz.com ekibi tarafından araştırıldı ve makalede tüm…

Lazer ile göz ameliyatı sonrası, lazer ile göz ameliyatının riskleri nelerdir ve göz lazer ameliyatı komplikasyonları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere tüm detaylar sagliksiteniz.com ekibi tarafından araştırıldı ve makalede tüm soruların yanıtlarına yer verildi.

Lazer ile göz ameliyatından başarılı sonuçlar yakalamak ve göz ameliyatının sorunsuz bir şekilde geçirilmesini sağlamak için lazer göz ameliyatına uygun olan kişilerin bu tedaviye alınması gerekir. Aynı zamanda lazer göz ameliyatı başarılı bir cerrah tarafından ve operasyon için uygun bir ortamda yapılmazsa lazer göz ameliyatının riskleri hayatı tehlike oluşturabilir.

Yaklaşık olarak 20 yılı aşkın bir süredir lazer göz ameliyatı başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Ancak operasyon sırası ve sonrasında bazı komplikasyonların oluşma riski bulunmaktadır. Lazer ile göz ameliyatında amaç gözlüksüz ve lenssiz bir hayata sahip olmaktır. Ancak gereken önlemler alınmaz ise göz lazer ameliyatında meydana gelecek riskler şunlardır:

Ameliyat sonrası göz kuruluğu meydana gelebilir. Bu durum birçok hastanın yaklaşık 3-4 ay suni göz yaşı kullanmasına sebep olabilir. Fakat nadiren ömür boyu da kullanmak gerekebilir.
Ameliyat sonrası bazı hastalarda az düzelme oluşabilir. Bu durumda da gözlük kusuru kalabilir.
Kornea kalınlığının yeterli olduğu durumlarda bu gibi hastalara ikinci bir lazer tedavisi başarı ile uygulanabilir.
Bazı hastalarda ise ışıklarda dağılma ve yansıma gibi görsel şikayetler husule gelebilir.
Ameliyat sonrası kornea ektazisi (incelme) ortaya çıkabilir.
Ayrıca her ameliyat sonrası enfeksiyon gelişme riski de bulunur.

Sagliksiteniz.Com

Lazer ile göz ameliyatı riskleri
16 Eylül 2014 - 21:45:41 Yorum Yok 19 okunma 0 beğeni
Etiketler: göz lazer ameliyatı komplikasyonları, lazer göz ameliyatı riski, lazer ile göz ameliyatı riski, lazer ile göz ameliyatı sonrası, lazer ile göz ameliyatının riskleri nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder