Günlük hayatımızda atıştırmalık olarak, çeşitli içeceklerin yanında tüketmeyi çok sevdiğimiz kuruyemişlerin vücuda pek çok faydası bulunmakta. Ayrıca tüm kuruyemişlerintuzla kavrulmuş olanlarının değil, çiğ olanlarının daha faydalı olduğunu eklemekte yarar var. Aşırı miktarları zararları olabileceğinden ölçülü tüketmekte fayda olan, bitkisel yağ ve vitamin deposu kuruyemişlerin içeriklerine, vücuda etkilerine bakacak olursak;
Fındık:
Demir, potasyum, magnezyum, çünko, vitamin E ve Omega-3 yağ asidi içeren fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır:
LDL kolesterolü düşürmeye yardımcıdır, güç ve enerji sağlar.
Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı olumlu etkiler.
Cildi güzelleştirir.
Böbrek fonksiyonlarını olumlu yönde etkileyerek taş ve kum düşürme gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır.
Yaşlanmayı geciktirir.
İçerisinde bulunan vitamin b5 sayesinde stresi azaltır, gerginliği önler.
Cinsel gücü artırır.
Badem:
Anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir.
Kalp ve damar fonsiyonlarını olumlu etkiler, LDL kolesterolü düşürür.
Kan şekerini dengeler.
İçerdiği magnezyum sayesinde adet öncesi şişkinliği önler.
Kemikleri güçlendirir, kemik erimesini geciktirir.
Yara iyileşmesini hızlandırır.
Cinsel gücü artırır.
Ceviz:
Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
Damarların elastikiyetini korumasına yardımcı olur.
Kemikleri güçlendirir.
İçerdiği lif sayesinde sindirimi olumlu etkiler.
Antioksidan içeriği sayesinde kanser gelişimini önlemeye yardımcıdır.
Antep fıstığı:
LDL kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
Kan şekerini dengeler.
Yara iyileşmesini hızlandırır.
Öksürüğün kesilmesine yardımcıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder