28 Ağustos 2015 Cuma

Meme kanserinde erken tanının önemi

Meme kanserinde erken tanı meme kanserinde erken teşhis meme kanserinde erken tanı önemi meme kanserinde erken teşhisin önemi meme kanserinden korunma yolları meme kanseri nasıl teşhis edilir sizler için sagliksiteniz.com ’da…

Meme kanserinde erken tanı meme kanserinde erken teşhis meme kanserinde erken tanı önemi meme kanserinde erken teşhisin önemi meme kanserinden korunma yolları meme kanseri nasıl teşhis edilir sizler için sagliksiteniz.com ’da bu soruların yanıtlarına yer verdik.

Meme kanserinde erken teşhisin önemi

Son zamanlarda giderek yaygınlaşan kanser türlerinden birisi olan meme kanseri, kadınların büyük bir çoğunluğunun yaşamını yitirmesine ya da yaşam kalitesinin düşmesine, psikolojik sorunlar yaşamasına sebep olmaktadır. Kanser hastalıklarının her biri için düzenli kontroller yaptırmalı ve bilhassa risk grubunda olanlar bu kontrolleri kesinlikle aksatmamalıdır.

Meme kanserinin meydana gelmesinde de pek çok faktör rol oynuyor. Genetik faktörlerinde etkisinin büyük olmasından dolayı, ailesinde meme kanserine yakalanmış kişiler varsa mutlaka erken tanı ve tedavi için yılda bir kez kanser taraması yaptırılmalıdır. Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor.

Ancak şunu söylemek gerekir ki, meme kanseri yalnızda kadınların yaşadığı bir sorun değil, aynı zamanda erkeklerde de meme kanseri ortaya çıkabiliyor. Üstelik son yıllarda erkeklerde meme kanseri vakasında da %50 bir artış yaşanmaktadır. Süt bezleri ve kanalları döşeyen hücrelerin kontrol dışı olarak çoğalmaları ile husule gelen meme kanserinde, aynı zamanda bu hücrelere vücudun çeşitli yerlerine giderek çoğalmaya devam ediyorlar.

Meme kanserinde erken teşhisin önemi, hastalığın ilerlemeden kontrol altına alınması ve hastanın hayatta kalma şansının artmasıdır. 20 ’li yaşlarda itibaren 3-4 yılda bir, 40 ’li yaşlardan sonra ise ise yılda bir düzenli mamografi çektirmek kanserin erken dönemde teşhisini sağlar. Bu vesileyle kanser hücreleri çoğalmadan tedavi uygulanır. Aksi durumda meme kanserinde ya tek ya da çift memenin alınması işlemine gidilebiliyor. Meme kanserinden korunmak için bu önerileri dikkate alın.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Meme kanserinde erken tanının önemi
28 Nisan 2014 - 21:00:28 Yorum Yok 4 okunma 0 beğeni
Etiketler: meme kanseri nasıl teşhis edilir, meme kanserinde erken tanı, meme kanserinde erken tanı önemi, meme kanserinde erken teşhis, meme kanserinde erken teşhisin önemi, meme kanserinden korunma yolları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder