21 Ağustos 2015 Cuma

Asma Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Şifalı bitkiler arasında yer alan asma, birçok sağlık sorununa iyi geldiği gibi güzellik ve bakım alanında da çok büyük etkiler ortaya çıkartmaktadır. Özellikle de saç sağlığında asma suyunun faydaları bulunur. Asma suyunun saça yararları nelerdir, sizler için araştırdık.

Asmanın dalı kesildikten sonra akan suyu saç sağlığı için çok faydalıdır. Saç bakımında kullanılacak olan şifalı bitkiler arasında asma suyuna da yer verebilirsiniz. Asma suyunun ihtiva ettiği besin maddeleri saçlarda görülen sorunların giderilmesine yardımcı oluyor. Bu sorunların başında ise kepeklenme geliyor. Asma suyu ile kepeklenmeye son vermek mümkün.

Asma suyu dal kesildikten sonra akan sıvıya, üzüm asması suyu denir.

Asma Suyunun Faydaları:

Göz yanması ve kirpik diplerindeki kepeklenmeye karşı, göze pansuman yapılır. Safra ve böbrek taşlarmı eritmek için, her sabah aç karna bir fincan asma suyu içilir. Saçn uzaması sağlamak ve kepeklenmesini önlemek için baş asma suyuyla yıkanır. Saçlar her akşam bu suyla friksiyonlanır.

Asma ağacının budanmasından sonra akan suyun, günde bir fincan olmak kaydı ile içilmesi durumunda, böbrek taşının düşürülmesine katkı sağladığını belirtmek gerekmektedir. Aynı su, saçların güçlendirilmesi ve kepek probleminin giderilmesi için de kullanılmaktadır. Budanan asma ağacının suyu bir şişe içerisine toplanarak, saçların, bu su ile yıkanması önerilmektedir.

Sagliksiteniz.Com

Asma Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
8 Ocak 2015 - 16:24:22 Yorum Yok 2.440 okunma 1 beğeni
Etiketler: asma suyu ile saç bakımı, asma suyu saça iyi gelir mi, asma suyu saça nasıl uygulanır, asma suyunun faydaları, asma suyunun saça yararı, saç bakımı
Yorum yaz Yararlı buldum1

0 yorum:

Yorum Gönder