18 Ağustos 2015 Salı

Dilaltı hapı yutulursa ne olur?

Dilaltı hapını yutmak zararlı mı, dilaltı hapı yutulursa bir şey olur mu, dilaltı hapı yutulduğunda ne olur pek çok kalp hastası dilaltı hapını kimi zaman yanlışlıkla yutmakta ve bu durumun…

Dilaltı hapını yutmak zararlı mı, dilaltı hapı yutulursa bir şey olur mu, dilaltı hapı yutulduğunda ne olur pek çok kalp hastası dilaltı hapını kimi zaman yanlışlıkla yutmakta ve bu durumun kötü bir soruna yol açıp açmayacağını merak etmektedir. Uzmanlarımız dilaltı hapı yutulduğunda sağlığa zarar verir mi, dilaltı hapını yutmak sakıncalı mı bu soruları şu şekilde yanıtladılar.

Dilaltı hapı yutulduğunda ne olur?

Kimi haplar tavsiye edildiği şekilde kullanılmadığı zaman hem etkisi az alıyor hem de sağlık açısından bir takım zararlar ortaya çıkartabiliyor. Dilaltı hapı da dilin altına konması gereken ve orada yavaş yavaş çözülüp etkisini göstermelidir. Dilimizin hem alt kısmında 2 adet toplardamar yer almaktadır.

Mavi renkteki bu toplardamarlar dilaltı hapının hızlıca erimesine ve damardan kana karışmasına bu sayede de dilaltı hapının etkisini göstermesine yardımcı olur. Dilaltı hapı kana karışmalıdır. Eğer yutulursa mideye gidecek ve hiçbir etkisi olmayacaktır. Bu sebeple dilaltı haplarını yutmamaya özen gösterin.

Sagliksiteniz.Com

Dilaltı hapı yutulursa ne olur?
2 Ocak 2014 - 12:15:05 Yorum Yok 361 okunma 0 beğeni
Etiketler: dilaltı hapı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder