Kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemede vitaminleri payı oldukça büyük. Doğadaki besinlerde bulunan vitaminlerin kanseri durdurabileceği ortaya çıktı. Özellikle E vitamini kanseri önlemede birebir. Purdue Üniversitesi ’nin yürütmüş olduğu araştırma sonucunda E vitamini…
Kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemede vitaminleri payı oldukça büyük. Doğadaki besinlerde bulunan vitaminlerin kanseri durdurabileceği ortaya çıktı. Özellikle E vitamini kanseri önlemede birebir. Purdue Üniversitesi ’nin yürütmüş olduğu araştırma sonucunda E vitamini bakımından zengin olan ceviz ve susam yağının kanser üzerinde önemli etkileri bulundu.
E vitamini sağlam hücreleri korurken, kansere neden olan hücreleri yok etmektedir. E vitamini takviyesi dışarıdan da alınabilir fakat, vitamin tabletlerinde Gamma-tocopherol formu bulunmuyor. Gamma-tocopherol, tam bir anti-kanserojendir. Yapılan araştırmada Gamma-tocopherol ’in ileri ki zamanlarda kanser hastalığını yok etmekte kullanılacağı araştırmayı yürüten bilim adamlarından Dr. Qing Jiang tarafından dile getirildi. Ayrıca Gamma-tocopherol bileşimi ileride kemoterapinin de yerini alabileceği müjdelendi.
Susam ve ceviz yağında bulunan Gamma-tocopherol, kanser hücrelerini yok edip çoğalmasını önleyerek, çağımızın korkulan hastalıklarından birisi olan kanseri tamamen ortadan kaldıracak. Bilim adamları ceviz ve susam yağının fazla miktarda yağ içerdiğini belirterek, aşırı kullanılmamasını da önermekteler. Kanseri önleyelim derken başka hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Ceviz ve susam kanser riskini azaltıyor