Elleyerek ekmek seçtiren yerlerden ekmek almayın

PC Moda Bilişim Pazarlama
By -
0

Uzmanlar, domuz gribi salgınının had safhada olduğunu da dikkate alarak, elleyerek ekmek seçme imkânı sunan yerlerden ekmek alınmaması önerisinde bulunuyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada,…

Uzmanlar, domuz gribi salgınının had safhada olduğunu da dikkate alarak, elleyerek ekmek seçme imkânı sunan yerlerden ekmek alınmaması önerisinde bulunuyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada, un ve ekmekte kullanılan katkı maddeleriyle ilgili bazı olumsuz söylentilerin bulunduğunu anımsattı.

Un ve ekmekteki katkı maddelerinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ’nın izniyle, belirlenen oranlarda kullanıldığını belirten Balcı, yönetmelikler çerçevesinde üretilen herhangi bir ekmek türü tüketmenin, halk sağlığı açısından tehlikesinin bulunmadığını dile getirdi.

Balcı, değişik ekmek türlerinin üretildiğine işaret ederek, “Vatandaşımız, damak tadı hangisini arzuluyorsa onu yesin. Ekmek türleri arasında besleyicilik açısından bir fark olduğunu söylemek mümkün değil.

İnsanlarımız, damak tatlarına göre her türlü ekmeği gönül rahatlığıyla tüketebilirler” diye konuştu.

Halk sağlığı açısından domuz gribine karşı ekmek alırken bazı noktalara dikkat edilmesini öneren Balcı, şunları kaydetti:

“Halkımızın, salgın hastalığın kol gezdiği şu günlerde, özellikle dışarıda bulunan ekmek dolaplarındaki ekmekleri tüketmemeleri gerekir.

Bizler fırınlarımızda her ne kadar hijyenik ortamda ekmek üretir olursak olalım, dışarıda insanlarımızın kolaylıkla elleyebildiği yerlerdeki ekmekleri alacak olursak, bulaşıcı hastalıklar daha da tehlike arz edecektir.”

Balcı, konuyla ilgili duyarlı olunması çağrısında bulunarak, “Özelikle marketlerden ekmek alırken vatandaşlarımızın kolaylıkla birçok ekmeği ellediği dolaplardan ekmek almamalarını öneriyoruz” dedi.

Bunun, bakkal veya marketlerde satılan ekmeğin tüketilmemesi anlamına gelmediğini belirten Balcı, tüketiciyi mağdur, halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde satış yapan bakkal ve marketlerden ekmek alınabileceğini kaydetti.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Elleyerek ekmek seçtiren yerlerden ekmek almayın
25 Kasım 2009 - 01:48:07 Yorum Yok 78 okunma 0 beğeni
Etiketler: Beslenme, domuz gribi, domuz gribi salgını, ekmek tüketimi, halk sağlığı, hijyen, katkı maddeleri, küresel sağlık tehdidi, salgın hastalıklar, temizlik
Yorum yaz Yararlı buldum0

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yorum Gönder (0)
3/related/default