Kalp sağlığı için yararlı gıdalar

PC Moda Bilişim Pazarlama
By -
0

Uzmanlar, sağlıklı bir kalp için soğan, sarımsak, elma, domates, ıspanak ve yulaflı gıdaların bol bol tüketilmesini tavsiye ediyor. İşte kalp dostu besinler ve kalbimizin sağlığında oynadıkları roller… Soğan Soğan ve…

Uzmanlar, sağlıklı bir kalp için soğan, sarımsak, elma, domates, ıspanak ve yulaflı gıdaların bol bol tüketilmesini tavsiye ediyor. İşte kalp dostu besinler ve kalbimizin sağlığında oynadıkları roller…

Soğan

Soğan ve sarımsak, kalbinizin sağlığı için canla başla savaşan yiyeceklerdir. Soğanın içerdiği maddeler, kolesterolün oksitlenip damarların duvarlarına zarar vermesini engeller.

Sarımsak

Sarımsak, kandaki kolesterol oranını düşürür. Kan pıhtılarının damarları tıkamasını engeller. Araştırmacılara göre, her gün 1 diş sarımsak kalbi korumak için yeterli.

Elma

Günde 1 elma yerseniz, kalp hastalıklarından korkmanıza gerek kalmaz. Elmada bulunan ve pectin adı verilen lif, kendisini kolesterole bağlar. Böylece kolesterolün damarlardan geçmesini önler. Elma düzenli olarak yenilirse, kalp hastalığına yakalanma tehlikesi azalır. Vitamin açısından da zengindir.

Tane fasulye

Kuru, tane fasulye türlerinin harika besinler oldukları kesin. Her gün 1-2 fincan kuru fasulye yerseniz, kısa sürede kandaki kolesterol miktarı azalır. Ayrıca, kuru fasulye kolesterol gibi damarları tıkayan maddelerin birikmelerini önler.

Domates

Domatesin kırmızı renk almasını sağlayan likopen isimli bileşim, damarlarda kolesterolün birikmesini önlüyor.

Ispanak

Demir içermese de kalp hastalıklarına ve yüksek tansiyona karşı birebirdir. Kolesterolün damarlara yerleşmesini önler. Ayrıca ıspanak, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri içerir, kan basıncını düşürür. Greyfurt

C vitamini deposu olan greyfurt, 80 kalori içerir. Ayrıca içi pembe olan greyfurda renk veren madde, damarları kolesterolün tahribatından koruyan bir antioksidandır.

Yulaf

Yulaf ve yulaf gevreği, kolesterolün bir numaralı düşmanlarıdır. Yulaftaki lif kendisini kolesterole bağlar ve kolesterolü vücut sisteminden dışarı çıkartır. Günde 1/2-1 fincan yulaf yerseniz, kanınızdaki kolesterol miktarı yüzde 20 oranında azalır.

Çay

Çayın içerdiği bir madde, damarların çeperlerindeki kolesterolün birikmesini önlüyor, ayrıca kan pıhtılarının damarları tıkama olasılığı azalıyor.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kalp sağlığı için yararlı gıdalar
30 Kasım 2009 - 20:38:33 Yorum Yok 379 okunma 0 beğeni
Etiketler: çayın yararları, damarların tıkanması, domatesin yararları, düşük kolesterol, elmanın yararları, fasulyenin yararları, ıspanağın yararları, kalp hastalıkları, kalp hastalıklarından korunmak, Kalp Sağlığı, kandaki kolesterol oranı, kolesterol dengesi, kolesterol oranını düşürmek, sağlıklı kalp, sarımsağın yararları, soğanın yararları, yüksek kolesterol, yulafın yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Yorum Gönder (0)
3/related/default