15 Temmuz 2015 Çarşamba

Avcı Böreği

Kıymalı börek sevenler için avcı böreği ideal bir seçenek. Oldukça besleyici olan bu börek, bulgur, biber salçası, ceviziçi katkısı ile damakları avlayacak türden…

Malzemeler

4 adet hazır yufka 4 yumurtanın akı 250 gr. kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı bulgur 1 çay bardağı sıcak su Yarım su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta sarısı Galeta unu

Yapılışı
Kıymayı yemeklik olarak doğradığımız soğanla beraber kavuruyoruz. Daha sonra bulguru ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Pişme işlemini bitirince cevizi, tuzu, karabiberi ve kıydığımız maydanozu ekleyelim. Diğer bir tarafta yumurta aklarını çatal yardımıyla köpürtene kadar çırpalım.

Yufkalardan birini masanın üzerine yayalım. Üzerine yumurta akını iyice sürelim. İkinci yufkamızı da üzerine serelim. Onunda üzerine yumurta akından sürelim. Daha sonra yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Her parçanın geniş kısmına kıymalı içten koyalım ve sigara böreği sarar gibi, yalnız biraz daha geniş olarak saralım. Aynı işlemi kalan yufkalara da uygulayalım.

1 adet yumurtayı bu kez sarısıyla beraber çırpalım. Sarılmış böreklerimizi önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp, önceden ısıtılmış yaklaşık 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Not: Tarif Oktay Usta‘dan, fotoğraflar yemekdenevar.com ve www.hayatintakendisi.com sitelerinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder