18 Ağustos 2015 Salı

Kronik yara tedavisi

Kronik yara kronik yara tedavisi nasıl yapılır kronik yara bakımı kronik yara nasıl geçer kronik yaralar nasıl geçer kronik yaralar nasıl tedavi edilir kronik yaranın tedavisi kronik yara tedavi yöntemleri…

Kronik yara kronik yara tedavisi nasıl yapılır kronik yara bakımı kronik yara nasıl geçer kronik yaralar nasıl geçer kronik yaralar nasıl tedavi edilir kronik yaranın tedavisi kronik yara tedavi yöntemleri hakkında uzmanlarımızın açıklamalarına sagliksiteniz.com ’da göz atın.

Kronik yara tedavisi

Kronik yara ekseri diyabet hastalarının ayaklarında meydana gelen ve ciddi yakınmalara sebep olan bir sorundur. Kronik yaranın tedavisi için ülkemizde geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuş yöntemlerden sizlere bahsetmek istedik. Kronik yara tedavisinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve yapılması gerekenler şunlardır:

Diyabetli ayak şeker hastalığının en ciddi ve en ağır komplikasyonlarından birisidir ve yaklaşık olarak şeker hastalarının yarısından çoğu bu problemler baş etmeye çalışmaktadır. Kronik yara tedavisinde sigara kullanımına son verilmeli, çıplak ayakla yere basılmamalı, ayağa mutlaka terlik giyilmeli ve ayak ıslak bırakılmamalıdır.

kronik yara bakımında her gün çoraplar değiştirilmeli ve %100 pamuklu çoraplar giyilmelidir. Kuruma ve çatlama karşısı ayak nemlendiricileri de her zaman elinizin altında bulunmalıdır. Kronik yara tedavisi için uzmanlar debridman, revaskülarizasyon ve infeksiyon durumunda antibiyotik tedavisine karşın hatta ozon tedavisi, hiperbarik oksijen tedavisine rağmen bazı hastaların tedavisinde başarı sağladığını açıklamaktalar.

Sagliksiteniz.Com

Kronik yara tedavisi
16 Mayıs 2014 - 20:15:37 Yorum Yok 1 okunma 0 beğeni
Etiketler: kronik yara, kronik yara bakımı, kronik yara nasıl geçer, kronik yara tedavi yöntemleri, kronik yara tedavisi nasıl yapılır, kronik yaralar nasıl geçer, kronik yaralar nasıl tedavi edilir, kronik yaranın tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder