18 Ağustos 2015 Salı

Plastik oyuncakların zararları

Plastik oyuncakların bebeklere zararları plastik oyuncakların çocuklara zararları plastik oyuncaklar sağlıklı mı plastik oyuncaklar zararlı mı plastik oyuncakların zararları nelerdir plastik oyuncakların sağlığa etkileri hakkında sagliksiteniz.com ekibinin hazırladığı makaleye göz…

Plastik oyuncakların bebeklere zararları plastik oyuncakların çocuklara zararları plastik oyuncaklar sağlıklı mı plastik oyuncaklar zararlı mı plastik oyuncakların zararları nelerdir plastik oyuncakların sağlığa etkileri hakkında sagliksiteniz.com ekibinin hazırladığı makaleye göz atın.

Plastik oyuncakların çocuk sağlığına zararları

Çocuklarımızın boş zamanlarında oynaması için piyasadan satın aldığımız çeşitli plastik oyunlar ciddi oranda zararlı toksin içerdikleri için çocuk sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bilhassa da bu oyuncaklar Bisfenol A toksinlerini içermekte ve bu toksinin yanı sıra daha pek çok zararlı maddeyi de bünyesinde barındırmaktadır.

Plastik oyuncukların zararları başında kansere yol açması ve beyin fonksiyonlarını kötü etkilemesi geliyor. Ayrıca plastik oyuncaklar endokrin bozucu özelliği ile de çok zararlı olmakta. Çocukların hormonal gelişimlerini de olumsuz yönde etkileyen plastik oyuncaklar böbreklerde de tahribata sebep olmaktadır.

Plastik oyuncular satın almayarak, bebekler ve çocuklar için geliştirilmiş sağlıklı oyuncakları kullanarak çocuklarınızın sağlığını koruyabilirsiniz. Organik üretim oyuncaklar biraz daha pahalıdır, fakat çocuklarımızın sağlıklı bir gelişim sürdürebilmesi için organik oyuncakların maddi tutarı çok fazla göz önünde bulundurulmamalıdır diye düşünüyorum. Çocuklarınıza bir sürü plastik oyuncak almak yerine, az ama sağlıklı organik oyuncaklar alabilirsiniz.

Sagliksiteniz.Com

Plastik oyuncakların zararları
17 Mayıs 2014 - 16:22:22 Yorum Yok 162 okunma 0 beğeni
Etiketler: plastik oyuncaklar sağlıklı mı, plastik oyuncaklar zararlı mı, plastik oyuncakların bebeklere zararları, plastik oyuncakların çocuklara zararları, plastik oyuncakların sağlığa etkileri, plastik oyuncakların zararları nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder