3 Eylül 2015 Perşembe

Pankreası çalıştıran bitkiler

Pankreasın çalışmasına yardımcı bitkiler, pankreası çalıştıran şifalı bitkiler nelerdir ve pankreas için faydalı bitkiler hakkında sizleri sagliksiteniz.com ’da uzmanlarımız bilgilendirdi. Karın boşluğu bölgesinde omurganın bel kısmının ön bölümünde yer alan bir…

Pankreasın çalışmasına yardımcı bitkiler, pankreası çalıştıran şifalı bitkiler nelerdir ve pankreas için faydalı bitkiler hakkında sizleri sagliksiteniz.com ’da uzmanlarımız bilgilendirdi.

Karın boşluğu bölgesinde omurganın bel kısmının ön bölümünde yer alan bir tür salgı bezi olan pankreas, sağlık açısından önemli rollere sahip bir organdır. Pankreas ile ilgili en önemli sağlık sorunlarından biri ve en sık rastlananı ise şeker hastalığıdır. Yeterli derece insülin üretmeyen pankreas diyabete neden olur. Pankreası çalıştıran ve görevini yerine getiren şifalı bitkiler sayesinde pankreasta kaynaklanan sorunlar giderilebilir.

Pankreasın çalışmasını tetikleyecek olan bitkiler uzun yıllar boyunca kullanılmaktadır. Etkisi kanıtlanmış olan bu bitkiler, pankreasın görevini yerine getirmesine, yeterli oranda salgı üretmesine ve düzenli çalışmasına olanak sağlarlar. Pankreasın çalışmasına katkıda bulunan bitkiler ve bu bitkilerden hazırlanacak kürler makalemizin devamında sizler için yer alıyor.

TARTARİK ASİT: Pankreas ifra zatını tenbih edici olarak günde 2 ila 6 gr suda eritilip içilir.
Yulaf SAMANI: 50 gr suya, 1 avuç dolusu ince kıyılmış sap konur, 30 dk kaynatılıp içilir 4-5 hafta devam edilir.
BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 kay nar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletlip günde 3 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 10 gr doğranmış kök konur, 5-10 dk kay natılır, günde 3 bardak içilir.
TERMİYE: 1 bardak suya, 4 gr termiye konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.
Termiye kavrulur toz haline getirilir, sabah aç karna 1 çay kaşığı içilir.
Kavrulmuş termiye toz haline ge tirilir, 2 bardak suya, 1 kaşık toz konur, 1 bardak kalıncaya kadar hafif ateşte kaynatılır, içerisine tuz konulur, limon sıkılır, sabah ları aç karna yenilir, 1 hafta de vam edilir 1 hafta ara verilir 4-5 ay devam edilir.
YOĞURT OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 Tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
ÖKSE OTU: 1 bardak kaynar su ya, 2-4 gr kuru ökse otu yapraklı dallarından veya tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir, 6 ay kadar devam edilir. Bitki, tohum toz haline getirilir, günde 1-1.5 gr içilir.
ÇAYIR KRALÎÇESİ-TEKE SAKALI: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bek letilir, 1 günde tüketilir.
ARDIÇ TOHUMU: 1 gün 4 adet, 2 gün 5 adet, hergün 1 artırarak 15 gün yenilmeye devam edilir, her gün 1 eksilterek tamamlanır.
1 bardak suya, 4 gr Ardıç tohumu,
2 gr adaçayı, 2 gr ayrık kökü konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 fincan içilir.
YER ELMASI: Yer elması haşlanarak yenilir (pankreası güçlendirir)
CERSİYE: 1 kilo suya, 1 kaşık dolusu bitki konur, 20 dk kaynatılır, 1 günde içilir.
FASULYE KAPÇIĞI: 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı fasulye kapçığı toz halinde konulur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içi lir. Taze kapçıklarda kaynatılıp içilebilir (insülün üretimini den gede tutar).
AYRIK KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.
CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya, 4 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilip içilir.
SOĞAN: 50 gr suya, 3 adet soğan ince ince doğranır, 1 gece bekletilir, yemeklerden 15-30 dk evvel 1 fincan içilir.
TERE: Tere sıkılır, suyundan günde 1 bardak içilir.
LAHANA: Lahana sıkılır, suyun dan günde 2 bardak içilir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Pankreası çalıştıran bitkiler
22 Kasım 2014 - 14:00:38 Yorum Yok 1.429 okunma 7 beğeni
Etiketler: pankreas, pankreas için faydalı bitkiler, pankreası çalıştıran şifalı bitkiler nelerdir, pankreasın çalışmasına yardımcı bitkiler
Yorum yaz Yararlı buldum7

0 yorum:

Yorum Gönder