11 Ağustos 2018 Cumartesi

Anten kablosu

Anten kablosu, televizyonlarımızın uydu sinyalini alabildiği koaksiyel kablolardır. Sert olan iç kısım ve saçaklı olan dış kısımdan oluşur. Çeşitli şekillerde kullanılır. Çanak antenden doğruca uydu alıcıya, çanak antenden dağıtıcı uydu santraline, uydu prizinden uydu alıcısına bağlanarak kullanılır.

Anten Kablosu

Anten kablosu uydu sinyalini iyi iletmelidir ve görüntüde kesilme yapmamalı. Yoksa gidip gelen, karelenen bir görüntü elde edersiniz. Bundan dolayı anten kablosunun kaliteli olmasına dikkat etmeliyiz.

Uydu alıcılarda sinyal seviyesinin %60 üzerinde olması yeterlidir. Ancak bundan daha düşük sinyal seviyesi bozulma ve karıncalanma yapacaktır. Bu sebepten dolayı çanak antenin iyi ayarlanmış olması gerekmektedir. Yani uyduya tam odaklama sağlamalıdır. 50 metreden daha uzun metrajlarda uydu kablosunun güçlendirici cihazlarla kullanılması gerekebilir.

Anten Kablosu

50 metreye kadar tek parça kullanılabilir. Uçları iki tip farklı konektör ile bağlanmaktadır. Bunlardan bir tanesi vidalı f konektördür. Kablonun ucuna vidalayarak takılır. Bir diğeri ise pense ile sıkmalı f konektördür. Bildiğiniz üzere digitürk kabloları bu şekilde bağlanmıştır. Pense ile sıkıldığından diğer kablo uçları gibi kolayca çıkmaz. Vidalı f konektörler çıkarılıp geri takılabildiği gibi pense ile sıkmalı uçlar ise tekrar takılmaz. Sıkmalı uçlar kendiliğinden gevşeme ve çıkma yapmaz. Bu sebepten dolayı kabloda kısa devre yapmaz, görüntü kaybı yaşatmaz.

Ürün güvenliği

Uydu alıcınızda kullanacağınız kablonun uydu alıcınızın güvenliği için kaliteli kullanılması önemlidir. Bir çok müşterinin uydu kablosunu kendi bağlamaya çalışması sonucu iç ve dış kablonun birbirine teması sebebiyle uydu alıcıda kısa devre meydana getirdiği ve bu işlemden dolayı uydu alıcıda kalıcı ve geçici arızaların meydana geldiği görülmüştür. Bundan dolayı eve servis çağırılması ve servis ücreti ödenmesi, mevcut cihazın arızalanarak yeni cihaz alınmak zorunda kalınması gibi durumlar oluşabilmektedir.

Ürün Çeşitliliği

Bildiğiniz üzere birçok kişi bu ürünü satmaktadır. Özensiz yapılan ve kalitesiz ürünler piyasada daha ucuza satılmaktadır. Bu kabloları satın alırken iki kere düşünmek gerekmektedir. Ne yazık ki piyasada büyük bir ürün kirliliği mevcuttur. Bir satıcının 3 lira kar yapmak için sattığı ürünün karşıdaki müşteriye nasıl bir zarar vereceğini düşünmeden satması ne yazık ki bu sektörde kanayan bir yaradır. Ürünleri temin ederken fiyattan ziyade ürünün kalitesinin daha önce alışveriş yapmış kişiler tarafından puanlandırılmış olmasına, yorumlarına ve alacağınız firmaya sürekli ulaşıp ulaşamadığınızı dikkate alınız.

Bu bilgiler ışığında ürünü aşağıdaki satıcılardan güvenle alabilirsiniz.

N11 Mağazası:

https://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/rg6-u6-fiyatlari-4k-full-hd-2-yil-garantili-P270388883

Yazı Kaynağı:

https://www.morbere.com/anten-kablosu/

 

0 yorum:

Yorum Gönder