11 Ağustos 2018 Cumartesi

Oyuncak Piyano

Oyuncak piyano, çocukların eğitiminde yardımcı olur, sesler ve kavramlar üzerinde öğrenmeyi sağlar. Pek çok çeşidi olan ve pille çalışan gereçlerdir. Bu gereçler pek çok şekilde ve çeşitte olabilmektedirler. Hayvan seslerini öğreten, taşıt seslerini öğreten, notaları öğreten, sayıları ve harfleri öğreten çeşitleri bulunmaktadır. Tabi boyut olarak da farklı farklı boyutları bulunmaktadır. Her boyutta kolayca taşınabilir ve kolayca saklanabilir. Çocuğunuz istediği yere götürebilir ve istediği her yerde bu oyuncaklar oynayabilir. Çocukların çok seveceği cıvıl cıvıl bir oyuncak çeşididir.

Oyuncak Piyano

Oyuncak Piyano Nasıl Çalışır?

Boyutları küçük olduğu için kablodan bağımsız bir şekilde pille çalışırlar. Piller piyanonun özelliklerine göre bazen kısa sürede bazen uzun sürede bitebilir. Üzerinde çeşitli tuşlar ve fonksiyonlar bulunur. İçinde bulunan çipe göre değişik boyutlarda yazılım yüklenmiştir ve buna göre tepki vermektedir. Bazıları ışıklı bazıları ise ışıksız olabilir. Bazılarında açma kapama düğmesi analogdur. Bu düğmeye çevirdiğinizde piyano kapanır ya da açılır. Bazı piyanolarda ise açma kapama düğmesi dijitaldir. Basıldığında açılır ya da kapanır.

 

Oyuncak Piyanoyu Kimler Kullanır?

Oyuncak oynama yaşı için birkaç hususu gözden geçirmek gerekmektedir. İki ya da üç yaştan sonra çocuk oyuncakla oynar diye bir genelleme yapmak mantıklı değildir. Bir çok oyuncağın kutusunda 3+ ya da 3 Yaş+ gibi bir ibare görebilirsiniz. Bunun aslında şunu ifade ettiği açıktır. Çocuk kendini bilmeye başladığında, eline aldığı şeyi kendine ya da bir başkasına vurmaması, eline aldığı şeyi yutmaya ya da kemirmeye kalkışmaması ve kendine zarar vermemesini öğrendiğinde oyuncakla oynamaya başlayabilir. Bu oyuncağın sivri köşeleri ve keskin köşeleri genellikle bulunmamaktadır. Ağıza alınamayacak kadar büyük olduğu için de bir buçuk yaştan sonra kullanılması tavsiye edilebilir.

Ancak eğer çocuğun hala oyuncağı fırlatma, kendisine ya da çevresindekilere oyuncakla vurma gibi bir eğilimi oluyorsa bu çocuğun henüz bu oyuncakla oynaması tavsiye edilmemektedir. Bu oyuncakların pil yuvaları vida ile korunduğu için çocuğun pile ulaşması ve kendine bu anlamda zarar vermesi engellenmektedir.

Oyuncak Piyano Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çocuk belli bir süre sonra küçük oyunlardan sıkılabilir. Artık daha dikkatini çekecek ve onu oyalayacak oyuncaklara ihtiyaç duyacaktır. Kullanım amaçlarına baktığımızda çocuk bu oyuncakla renkleri öğrenmeye başlayacaktır. Aynı zamanda çeşitli ses çıkaran öğeleri, bu öğelerin seslerini öğrenecektir. Birkaç örnek vermek istersek şu şekilde verebiliriz.

Hayvanlı bir piyano düşünün. Bu piyanonun üzerinde hayvan figürleri bulunur. Mesela üzerinde civciv figürü olan piyanoda civcivin üzerine basıldığında civciv sesi, tavuk sesi, horoz sesi gibi sesler çıkacaktır. Üzerinde vapur olan bir piyanonun vapur figürüne bastığınızda vapur sesi çıkacaktır. Ya da piyano size bu figürlerin adını tekrarlayabilir ve size bunu öğretebilir. Piyano tuşları ise müzik notalarının seslerini verecektir.

Hangi Oyuncak Piyanoyu Almalıyım?

Tüm piyanolar birbirine yakın özelliklere sahiptir. Temaları, renkleri, oyun şekilleri farklı olabilmektedir. Hayvanları tanıtan piyanolar, taşıtları tanıtan piyanolar ve benzer piyanolar piyasada vardır. Bunlardan hangisini seçeceğinize görsel olarak da karar verebilirsiniz, özellik olarak da. Buradaki seçimi size bırakıyoruz. Ancak alacağınız oyuncağın CE belgeli olmasına dikkat etmelisiniz.

Kaynak: http://www.urunincele.xyz/2018/08/oyuncak-piyano.html


0 yorum:

Yorum Gönder