28 Ağustos 2015 Cuma

Doğru besinlerle hastalıklardan korunabilirsiniz

Besinler, bizi doyurmanın ötesinde biyolojik bakımdan aktif güçler sayesinde hastalıklara karşı korumak, güçlü ve sağlıklı tutmak görevlerini de üstleniyor. Uzmanlar, insanların doğru yiyecekleri tüketerek hastalıklarla daha kolay savaşabileceklerini söylüyor. Domatesteki…

Besinler, bizi doyurmanın ötesinde biyolojik bakımdan aktif güçler sayesinde hastalıklara karşı korumak, güçlü ve sağlıklı tutmak görevlerini de üstleniyor. Uzmanlar, insanların doğru yiyecekleri tüketerek hastalıklarla daha kolay savaşabileceklerini söylüyor.

Domatesteki likopen, çaydaki polifenoller, üzüm çekirdeği yağındaki proantosiyanidinler, soyadaki izoflavonlar, ceviz ve keten tohumundaki Omega-3 yağ asitleri, biyolojik gücü yüksek besinlerin en ünlü olanları.

Enginar
Vücuttaki zehri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir. Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.

Domates
C vitamini boldur.

Tahıl
İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmalarını azaltır.

Hardal
Yapımında kullanılan beyaz hardal taneleri, ısı açığa çıkartma, üretme etkileri sayesinde romatizmal ağrıları hafifletir.

Zencefil
Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak, romatizmal ağrıları ve yanmaları yok eder.

Kekik
Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı, banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır.

Balık
Eklem ağrılarını, balık yiyerek azaltabilirsiniz. Somon ve Tuna balığını tercih edin.

Nohut
Sebze hormonu “fitoöstrojen” içerir. Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattığı etkilere karşı korur. Sebze proteininin en zengin kaynaklarından biridir.

Kola
Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsontrasyonu sağlar.

Üzüm
İçerdiği “elajik” asit sayesinde, menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı korur. Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir.

Kuşkonmaz
Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor.

Hurma
Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre, daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir.

Kuru erik
Sadece 2-3 adet yemek dahi, vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar. İdrar yolları kaslarını rahatlatır. Bu da kolon kanserine karşı korur. Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir. İçerdiği yüksek orandaki bor minerali sayesinde, menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede tutar.

Tatlı patates
adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek, vücuda enerji sağlar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitami, potasyum ve folik asit içerir.

Pancar
Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum kaynağıdır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede, böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.

Kavun
Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir. Böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir.

Kuş üzümü
100 gramı, günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar. Anti bakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır. Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir doğal ilaçtır.

Kabak
100 gram kabak, günlük folik asit ihtiyacının 4 ’te 1 ’ini karşılar. Yüksek orandaki potasyum, sıvı-tuz dengesini sağlar.

Tahıl
İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri sayesinde, dehidratasyon rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir. Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır.

Muz
İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde, kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır. Doğal bir ağrı kesici gibidir.

Tarçın
Koli basilinin üremesini önler. Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde, hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir.

Mercimek
B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir. Çözünebilir lif içermesi sayesinde, kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu nedenle diyabet ve kalp hastaları için çok faydalı bir besindir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Doğru besinlerle hastalıklardan korunabilirsiniz
8 Şubat 2010 - 01:37:00 Yorum Yok 41 okunma 0 beğeni
Etiketler: balığın yararları, besinler, besinlerin yararları, çayın yararları, cevizin yararları, domatesin yararları, eklem ağrılarının tedavisi, enginarın yararları, folik asitin yararları, gut hastalığı, hardalın yararları, hastalıklardan korunmak, kansızlık, kekik, kemikleri güçlendirmek, keten tohumunun yararları, likopenin yararları, Omega-3 yağ asitleri, potasyumun yararları, romatizma tedavisi, sağlıklı bünye, üzüm çekirdeğinin yararları, zencefilin yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder