28 Ağustos 2015 Cuma

Omega -3 kanser yapar mı?

Omega-3 hapları kanser yapar mı, Omega-3 hapı kullanmak kansere yol açar mı, Omega-3 kansere neden olur mu, Omega 3 hangi kansere sebep oluyor son dönemlerin cevabı en çok merak edilen…

Omega-3 hapları kanser yapar mı, Omega-3 hapı kullanmak kansere yol açar mı, Omega-3 kansere neden olur mu, Omega 3 hangi kansere sebep oluyor son dönemlerin cevabı en çok merak edilen bu soruları sizler için uzmanlarımıza sorduk. Sağlık açısından pek çok yarar taşıyan Omega-3 ’ün bakın aynı zamanda ne gibi zararları var, kansere yol açıyor mu makalemizden öğrenelim.

Omega-3 kanser yapıyor mu?

Bilhassa beyin ve kalp hastalıklarına iyi geldiği, beyni ve kalbi besleyip, beynin gelişmesine olanak sağlamasıyla bilinen Omega-3 haplarının ne yazık ki kanser yaptığı riski ortaya çıktı. Omega-3 haplarının özellikle de prostat kanseri riskini %71 arttırdığı yapılan araştırmalarla kesinlik kazanmıştır.

Kanda yüksek oranda Omega-3 yağ asidi bulunuyorsa erkeklerin korkulu rüyası olan prostat kanseri ortaya çıkabiliyor. Kanda eğer düşük oranda Omega-3 yağ asidi varsa bu durumda da risk %43 oranındadır. Uzman hekimler Omega-3 haplarının kullanımına karşı uyarılarda bulunuyor. Omegega-3 hapları kullanmak yerine haftada 1 ya da 2 kez balık tüketimi tavsiye ediliyor.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Omega -3 kanser yapar mı?
7 Ocak 2014 - 08:36:04 Yorum Yok 25 okunma 0 beğeni
Etiketler: kanser hastalıkları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder