28 Ağustos 2015 Cuma

Kolon kanserinden korunma yolları nelerdir?

Kolon kanserinden korunma yolları, kolon kanserinden korunmanın yolları, kolon kanseri korunma yöntemleri, kolon kanserinden nasıl korunmalı, kolon kanserine karşı nasıl önlem alınmalı buyurun makalemizin devamından öğrenelim. Tıpta kolon kanseri olarak…

Kolon kanserinden korunma yolları, kolon kanserinden korunmanın yolları, kolon kanseri korunma yöntemleri, kolon kanserinden nasıl korunmalı, kolon kanserine karşı nasıl önlem alınmalı buyurun makalemizin devamından öğrenelim. Tıpta kolon kanseri olarak adlandırılan kalın bağırsak kanseri özellikle erkeklerde en fazla görülen ve toplumuzda da birçok kişinin yakalandığı bir kanser türüdür. Giderek kolon kanserine yakalananların sayısında artış gözlendiği için, uzmanlar kolon kanserinden korunmanın yolları hakkında bilgilendirdiler.

Kolon kanserinden korunma

Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki sindirim sisteminin ince bağırsaktan gelen son kısmı olan kalın bağırsağın kanser hücrelerine maruz kalmaması için uzmanlar bol miktarda lifli gıdalar tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ne kadar çok lifli yiyecekler tüketilirse kolon bağırsak kanserine yakalanma riski en aza iner, kansere karşı korunma sağlanır. Aynı zamanda lifli gıdalar kanserojen maddelerin yoğunluğunu da azaltmaktadır.

Kolon kanserinden korunmak için yağlı gıdaları da çok fazla tüketmemek gerekiyor. Kırmızı et ve yağlı gıdalar kolon kanseri ihtimalini arttırdığı için çok faza bu yiyeceklere ağırlık verilmemesi tavsiye ediliyor. Kolon kanserinden korunma yöntemleri arasında bir diğer önemli husus ise, düzenli kontrole gitmektir. Egzersiz yapmak, yeşil çay içmek gibi alışkanlıklarda kolon kanserinden korunmayı sağlar.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kolon kanserinden korunma yolları nelerdir?
6 Mart 2014 - 17:05:50 Yorum Yok 22 okunma 0 beğeni
Etiketler: kolon kanseri korunma yöntemleri, kolon kanserinden korunma yolları, kolon kanserinden korunmanın yolları, kolon kanserinden nasıl korunmalı, kolon kanserine karşı nasıl önlem alınmalı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder