28 Ağustos 2015 Cuma

Gırtlak kanseri teşhisi nasıl konur?

Gırtlak kanseri teşhisi gırtlak kanseri nasıl teşhis edilir gırtlak kanserinin teşhisi gırtlak kanseri nasıl belli olur gırtlak kanseri nasıl anlaşılır sagliksiteniz.com ’da! Pek çok üst solunum yolu rahatsızlıklarının şikayetleri arasında yer…

Gırtlak kanseri teşhisi gırtlak kanseri nasıl teşhis edilir gırtlak kanserinin teşhisi gırtlak kanseri nasıl belli olur gırtlak kanseri nasıl anlaşılır sagliksiteniz.com ’da!

Gırtlak kanseri teşhisi

Pek çok üst solunum yolu rahatsızlıklarının şikayetleri arasında yer alan ses kısıklığı, kimi zamanda ciddi bir hastalık olan gırtlak kanserinin en dönem belirtisi de olabiliyor. Ses tellerinde veya larinks etrafında tümör meydana gelmesi sonucu husule gelen gırtlak kanserinin teşhisi erken evrede yapılırsa, bu kanser hastalığı tedavi edilebilir ve kaliteli bir yaşam sürdürülebilir.

Gırtlak kanserinin teşhisi için uzmanlar önce hastanın sağlık geçmişini dinlerler. Daha sonra elle muayene yaparak gırtlak bölgesinde bir şişlik var mı yok mu buna bakarlar. Aynı zamanda hastanın ses kısıklığı yanı sıra boğaz ağrısı, kronik öksürük, balgamda kan, güçlükle yutkunma gibi şikayetlerin varlığı sorgulanır.

Şüphe durumunda “nasendoscope” adı verilen ince, esnek bir tüp kullanılarak gırtlak bölgesi incelenir. Ucunda ışık ve kamera bulunan tüp sayesinde gırtlak bölgesinin incelenmesi esnasında uyuşturucu sprey kullanılır. Bu tüp burundan gırtlağa indirilir ve bu esnada çok az miktarda rahatsızlık hissedilir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Gırtlak kanseri teşhisi nasıl konur?
19 Haziran 2014 - 22:30:18 1 Yorum 19 okunma 0 beğeni
Etiketler: gırtlak kanseri nasıl anlaşılır, gırtlak kanseri nasıl belli olur, gırtlak kanseri nasıl teşhis edilir, gırtlak kanseri teşhisi, gırtlak kanserinin teşhisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder