Uzmanlarca yapılan araştırmalar, kabak çekirdeğinin prostat büyümesi, idrar yolları rahatsızlıkları ve mesane iltihaplanmaları gibi hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir rol üstlendiğini ortaya çıkardı. Almanya Sağlık Bakanlığı ’nın bitkisel preparatların hazırlanması…
Uzmanlarca yapılan araştırmalar, kabak çekirdeğinin prostat büyümesi, idrar yolları rahatsızlıkları ve mesane iltihaplanmaları gibi hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir rol üstlendiğini ortaya çıkardı.
Almanya Sağlık Bakanlığı ’nın bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu kabak çekirdeğinin (Cucurbitae peponis semen) prostat büyümesi ve mesane irritasyonunda kullanılabileceğini belirtmiştir.
Tedavide kabak çekirdeğinin özel olarak yetiştirilen ve hazır preparat olarak satılan tıbbî türü kullanılmalıdır.
– İyi huylu prostatın büyümesini engeller.
– Mesane iltihabına karşı koruyucudur.
– İdrar tutukluğunu önleyici özelliğe sahiptir.
– Tenya ve kurt düşürücü etkisi vardır.
– İdrar yolu ağzındaki kasları gevşeterek, idrar yapmayı rahatlatır.
Hayvanlar üzerinde yapılan bir deneyde kabak çekirdeğinin yağı alındıktan sonra kalan kısmının karaciğerde toksinlerin neden olduğu hasarı onardığı tespit edilmiştir.
Yapılan bir araştırmada kabak çekirdeğinin kabuğunun demir minerali bakımından zengin olduğu tespit edilmiştir.
Kabak çekirdeği yağı ve faydaları
Kabak çekirdeği yağı, E vitamini, A ve B vitaminleri ve fitosteroller, selenyum, çinko, kukurbitin içerir.
Kabak çekirdeği yağının kalbin ve böbreklerin antioksidan kapasitesini artırdığı görülmüştür. Tansiyon düşürücü ilaçlarının etkisini artırmıştır. Romatizma hastalarına iltihap giderici ilaçla beraber verildiğinde ilacın karaciğere yönelik olumsuz etkisini önlediği tespit edilmiştir.
Kabak çekirdeği yağı Omega-6 ve Omega-9 bakımından zengindir. Yapılan araştırmalar prostat ve idrar kesesi şikâyetlerinin azaltılmasında etkili olduğunu göstermiştir.
Kabak çekirdeği yağı, kalp sağlığını koruyucu ve kalp krizi riskini azaltıcı özelliktedir. Kabak çekirdeği yağındaki özel steroller prostat kanserine karşı olumlu etkiler taşıyor.
Kabak çekirdeği yağının prostat büyümesine bağlı şikâyetlerin azaltılmasındaki etkisi bilimsel olarak tespit edilmiştir.
Bilimsel bir araştırmada kabak çekirdeği formülasyonunun idrara çıkma sıklığı, idrar akışı, kalan idrar hacmi gibi durumlarda olumlu etkilere sahip olduğu tespit edilmiştir.
Kabak çekirdeği yağı kapsül olarak da bulunuyor.
Kabak çekirdeğindeki kalori miktarı
Kabak çekirdeğinin kalorisi yaklaşık olarak 100 gramda 600 kaloridir.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Kabak çekirdeğinin ve kabak çekirdeği yağının faydaları
0 yorum:
Yorum Gönder