28 Ağustos 2015 Cuma

Kabak çekirdeği ilaç yapımında da kullanılıyor

Uzmanlar, kuruyemiş olarak bolca tükettiğimiz kabak çekirdeğinin sağlığımıza faydalarının yanında mutfakta, kozmetikte ve sağlık alanında da kullanılan önemli maddelerden biri olduğunu belirtiyor. Kabak çekirdeği düzenli olarak tüketildiğinde, erkeklerde idrar zorluğunun…

Uzmanlar, kuruyemiş olarak bolca tükettiğimiz kabak çekirdeğinin sağlığımıza faydalarının yanında mutfakta, kozmetikte ve sağlık alanında da kullanılan önemli maddelerden biri olduğunu belirtiyor.

Kabak çekirdeği düzenli olarak tüketildiğinde, erkeklerde idrar zorluğunun ve prostat büyümesinin giderilmesine yardımcı oluyor.

Yapılan araştırmalarla kabak çekirdeğinin, prostat büyümesini önleme ve engelleme konusunda etkisi kanıtlanmış durumdadır.

Ayrıca kabak çekirdeği, E vitamini, selenyum ve çinko bakımından zengin olan kabak çekirdeği bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de iyi bir kaynaktır.

Ayrıca kabak çekirdeğinden tenya ve kurt düşürücü olarak da faydalanılabilir.

Bütün bu iyileştirici, tedavi edici ve hastalık önleyici özelliklerinin yanında kabak çekirdeği başka alanlarda da kullanılmaktadır. İşte bunlardan bazıları…

– Kabak çekirdeği, kendi başına veya salatalarda ve diğer hoş kokulu yemek sonrası yenen lezzetli bir çerezdir.

– Kabak çekirdeği, yağlık bir çeşittir. Önemli ölçüde protein ihtiva eder. Kabak çekirdeği yağı, soğuk servis ve salata üstü kullanımı yanında, masaj yağı ve kozmetik alanlarında kullanılmaktadır.

– Sağlık sektöründe geniş kullanım alanına sahiptir. Sağlıkta da özellikle ilaç yapımında kullanılmaktadır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kabak çekirdeği ilaç yapımında da kullanılıyor
10 Aralık 2009 - 01:59:38 Yorum Yok 160 okunma 0 beğeni
Etiketler: bitkisel preparatların hazırlanması, bitkisel preparatların ruhsatlandırılması, çinko, Cucurbitae peponis semen, E Komisyonu, fitosteroller, idrar kesesi şikâyetleri, idrar tutukluğunu önlemek, idrar yapamama, idrar yolları rahatsızlıkları, idrar yolu kasları, iltihap giderici, iltihap tedavisi, iyi huylu prostatın büyümesini, kabak çekirdeği, kabak çekirdeği yağı, kabak çekirdeği yağının faydaları, kabak çekirdeği yağının yararları, kabak çekirdeğinin faydaları, kabak çekirdeğinin yararları, kukurbitin, kurt düşürücü etki, mesane iltihabı, mesane iltihaplanmaları, mesane irritasyonu, Omega 6, Omega-9, prostat büyümesi, prostat büyümesinin önlenmesi, prostat büyümesinin tedavisi, prostat şikâyetleri, romatizma hastaları, selenyum, tenya düşürücü etki
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder