28 Ağustos 2015 Cuma

Şifalı bitkilerle bademcik iltihabı tedavisi

Soğuk havalarda sıkça karşılaşılan bademcik iltihaplanmalarına (bademcik şişmesi) iyi gelen şifalı bitkilerle yapılacak olan uygun tedaviler; hem bedeni güçlendirecek, hem de bademcikleri görevlerini yapmakta destekleyecektir. İşte bademcik iltihabı tedavisi için…

Soğuk havalarda sıkça karşılaşılan bademcik iltihaplanmalarına (bademcik şişmesi) iyi gelen şifalı bitkilerle yapılacak olan uygun tedaviler; hem bedeni güçlendirecek, hem de bademcikleri görevlerini yapmakta destekleyecektir. İşte bademcik iltihabı tedavisi için yapılabilecek şifalı bitki tedavileri…

Bademcik olarak adlandırdığımız beze dokusu, bir tür lenf dokusudur ve öteki lenf bezleri gibi, bedeni enfeksiyonlardan korumakla yükümlüdür. Bir bademcik iltihaplanması (Tonsillitis), onların bu görevi yaptıklarının açık bir göstergesidir. Çok gerekli olmadıkça bademcikler kesinlikle aldırılmamalıdır.

Tedavide, bakterilerle savaşabilecek adaçayı, kekik otu, mayıs papatyası gibi bitkilerin çaylarıyla ve limonlu suyla gün boyunca gargaralar yapılmalı ve lenf sistemini temizleyici yoğurtotu, aynısafa gibi bitkiler, içten çay biçiminde kullanılmalıdır.

Ayrıca enfeksiyonlara karşı bedenin savunma gücünü arttıran, echinacea preparatlarının kullanımı da büyük yarar sağlayacaktır. Bu preparatlar eczaneden temin edilebilir.

– Boyuna uygulanan soğuk kompresler iltihabı geriletir. 20x60cm boyutundaki bir tülbendi uzunlamasına katlayın ve soğuk suyla iyice ıslattıktan sonra sıkın ve boynunuza dolayın. 15-20 dakika sonra kompresi tazeleyin. Bu tedavi günde 2-3 kere yinelenebilir.

– İltihaba karşı boğazı soğuk tutmak gerekir. Kaymaklı dondurma bu görev için çok uygundur.

– Bademcik iltihabının tedavisi için sigaradan muhakkak uzak durulmalıdır.

– Elden geldiğince burundan soluk alıp verilmelidir. Havadaki pek çok yabancı madde, daha uzun olan burun yolunda süzülecek ve bademciklere ulaşamayacaktır.

– Bağışıklık sisteminizi güçlendirin, açık havada yürüyüşler veya spor yapın.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Şifalı bitkilerle bademcik iltihabı tedavisi
15 Ocak 2010 - 21:57:15 2 Yorum 331 okunma 0 beğeni
Etiketler: adaçayının yararları, ağızda kötü koku, ateş, aynısafa bitkisinin yararları, bademcik ameliyatı, bademcik enfeksiyonları, bademcik iltihabı, bademcik iltihabı tedavisi, bademcik iltihabında antibiyotik kullanmak, bademcik iltihabının tedavi yolları, bademcik iltihabının tedavisi, bademcik iltihaplanması, bademcik şişmeleri, bademcik şişmelerine ne iyi gelir, bademcik şişmesi, bademcik şişmesinin tedavisi, bedenin savunma gücü, boğaz ağrısı, boyun bezelerinde şişme, echinacea preparatları, halsizlik, kekik otunun yararları, lenf sistemini temizlemek, limonlu gargara, limonun yararları, mayıs papatyasının yararları, ses tonundaki değişiklikler, soğuk havalardan korunmak, tonsilit, tonsillitis, yoğurt otunun yararları, yutma güçlüğü, yutma sırasında takılma hissi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder