Şifalı bitkilerle hazırlanan tedavi listelerinin vazgeçilmez bitkilerinden olan karabaş otunun faydaları arasında beyin hastalıklarına iyi gelen özelliği de bulunuyor. Midede ve bağırsakta meydana gelen problemleri de yok eden karabaş otu,…
Şifalı bitkilerle hazırlanan tedavi listelerinin vazgeçilmez bitkilerinden olan karabaş otunun faydaları arasında beyin hastalıklarına iyi gelen özelliği de bulunuyor. Midede ve bağırsakta meydana gelen problemleri de yok eden karabaş otu, sakinleştirici özelliğiyle de biliniyor.
Karabaş otu ile bitkisel kür
Hazırlanması ve kullanımı:
Bir miktar su kaynatılıp içine karabaş otu konulur ve üzeri örtüldükten sonra 5 dakika demlenir. Demlendikten sonra bardağa konulup şeker veya bal ilave edilerek günde iki veya üç defa içilir.
Bu çay içilirken gerek baş bölgesinde gerek vücutta terleme olursa, ter üzerinde kurutulmamalıdır. Terli çamaşır çıkarıp kuru çamaşır giyilmelidir.
Karabaş otunun faydaları
1. Karabaş otu bilhassa baş bölgesindeki tıkalı damarları açar. Baş bölgesindeki dışarı atılmayan toksit maddeleri terle ağız burun yoluyla dışarı atar. Sinüzit iltihapları burun ve geniz kanalıyla boşaltır. Ayrıca tüm vücuttaki damarları da açar.
2. Mide ve bağırsağı yumuşatır, gaz sıkışmasına iyi gelir.
3. İdrar sökücü özelliği vardır, Böbrekleri çalıştırır ve temizler, safra ifrazatını artırır. Safrayı çalıştırır.
4. Beyin hastalıklarına iyi gelir.
5. Uyuşukluğu giderir ve vücuda dinçlik ve zindelik verir.
6. Karaciğeri çalıştırır, Karaciğere çok faydalıdır. Ardıç tohumu ile kullanılırsa taş ve kumların dökülmesine daha iyi gelir.
7. Sedatif (sakinleştirici ve rahatlatıcı) etkisi vardır. Dinlendirici ve rahatlayıcı bir uyku verir. Bu uyku beyin damarlarının açılması ve toksin maddelerin ter ve diğer kanallarla atılmasından ileri gelmektedir. Beyin rahatladığı için uyandığında dinlendirici olmaktadır.
8. Baş ağrısının her türlüsüne iyi gelmektedir. Migren ve sinüzit dâhil her türlü baş ağrısına iyi gelecektir. Bu tedavi de ardıç tohumu ile kullanılması daha iyi netice verir.
Şu hususlara da riayet edilmesi gerekir:
– Terleme olursa ter vücutta kurutulmamalıdır. Mutlaka değiştirilmelidir.
– Banyodan sonra baş ve vücut iyice kurulanmalı soğuk ve rutubetli yerlere çıkılmamalıdır.
– Yattığınız yatağın pencere kenarı, pencere kapı arası cereyanlı yerlerde olmamasına dikkat edilmelidir.
– Yağışlı havalarda başın ıslanmamasına,ıslak başın rüzgardan korunmasına dikkat edilmelidir..
– Ayaklar devamlı sıcak tutulmalıdır. Ayakların üşümesi, bağırsak, böbrek, safra ve mide rahatsızlığına ve birçok rahatsızlığa neden olur.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Karabaş otunun faydaları ve özellikleri
0 yorum:
Yorum Gönder