28 Ağustos 2015 Cuma

Kanser vücuda nasıl yayılır?

Kanser nasıl yayılır, kanser vücuda nasıl yayılıyor, kanser hücresi nasıl yayılır, kanserin yayılma şekli, kanser nasıl vücuda yayılır, kanser hücreleri nasıl yayılır gelin bu sorularımıza yanıt bulacağımız makalemizi sonuna kadar…

Kanser nasıl yayılır, kanser vücuda nasıl yayılıyor, kanser hücresi nasıl yayılır, kanserin yayılma şekli, kanser nasıl vücuda yayılır, kanser hücreleri nasıl yayılır gelin bu sorularımıza yanıt bulacağımız makalemizi sonuna kadar okuyalım. Kanser riski taşıyorsanız ya da daha önce bir kez kansere yakalanmış ve kanseri yenmiş iseniz kanserden ciddi oranda korunmanız gerekir, sakın unutmayın. Aksi durumda kanser nüks edebilir.

Kanser nasıl yayılır?

Günümüzün önemli sağlık sorunlarından birisi olan kanserin yayılmasında kanser türünün de etkisi oldukça büyüktür. Bazı kanserler vücuda yavaş yavaş yayılırken, bazıları da biz hiç fark etmeden hızlıca yayılmış olur. Özellikle de pankreas kanseri başta olmak üzere beyin ve karaciğer kanseri hızlıca vücuda yayılmaktadır.

Kanserin vücuda yayılması 3 yolla mümkündür. Bunlarda ilki direkt yayılmadır. Kanser hücresi büyüyerek etrafında bulunan yapılara doğru uzanır ve yayılma gösterir. Bir diğer kanserin vücuda yayılma yolu ise lenf kanallarıdır. Lenf kanalları sayesinde uzak organlara kolayca ulaşır. Kan akımı yolu da üçüncü yayılma şeklidir. Kan akımıyla da uzağında bulunan organlara yayılmaktadır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kanser vücuda nasıl yayılır?
9 Şubat 2014 - 20:05:11 Yorum Yok 295 okunma 0 beğeni
Etiketler: kanser hücreleri nasıl yayılır, kanser hücresi nasıl yayılır, kanser nasıl vücuda yayılır, kanser nasıl yayılır, kanser vücuda nasıl yayılıyor, kanserin yayılma şekli
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder