Dünyaya henüz yeni gözlerini açmış olan tüm bebeklerde büyük olasılıkla meydana gelen seboraid dermotit yani halk arasındaki adıyla konak rahatsızlığı, eğer düzenli ve kontrollü bir bakım sağlanırsa sorun olmaktan çıkabilmektedir….
Dünyaya henüz yeni gözlerini açmış olan tüm bebeklerde büyük olasılıkla meydana gelen seboraid dermotit yani halk arasındaki adıyla konak rahatsızlığı, eğer düzenli ve kontrollü bir bakım sağlanırsa sorun olmaktan çıkabilmektedir. Bebeklerde meydana gelen konağın hiçbir tehlikesi oladığını söyleyen çocuk doktorları, bu kepeklenme tarzında husule gelen konağın genellikle annenin hamilelik döneminde tüketmiş olduğu besinlerin neden olduğu düşünülmektedir. Annenin gebeliği boyunca tükettiği besinler bebeklerde alerjik bir reaksiyon oluşmasına sebep olabiliyor.
Bebeklerde konak neden olur?
Bebeklerde kemikleşme durumu henüz tam olarak gelişmediği için, bebek vücudunda sıvı miktarı, gelişimini tamamlamış yetişkinlere oranla daha fazladır. Bebek gelişmeye başladıkça bu sıvı miktarı da tedricen olarak azalmaktadır. Bebeklerin vücudu bu sıvı seviyesini dengeleyebilmek için baş ve ense bölgesinde toplanıp orada bir tabaka oluşturmaktadır.
Bebeklerde konağın nedenleri arasında deri içerisinde yağ dokularını meydana getiren bazı bezlerin olması gerekenden fazla çalışması da yer alır. Kafanın bıngıldak bölgesi denilen yerin ön, arka ve yan bölgelerinde kendini daha çok belli etmekte.
Sagliksiteniz.Com
Bebeklerde konak nedenleri
0 yorum:
Yorum Gönder