Yeni doğmuş olan bebeklerin henüz böbrekleri bir yetişkinin kadar gelişmemiş olduğu ve tam bir işlev gösteremediği için, bebeklerin böbreklerinin tuz ile baş etmeye yeteri kadar gücü bulunmamaktadır. Bu nedenle anneler…
Yeni doğmuş olan bebeklerin henüz böbrekleri bir yetişkinin kadar gelişmemiş olduğu ve tam bir işlev gösteremediği için, bebeklerin böbreklerinin tuz ile baş etmeye yeteri kadar gücü bulunmamaktadır. Bu nedenle anneler bebeklerini beslerken tuz tüketimine çok dikkat etmeli gereğinden fazla bebeklerine tuzlu yiyecekler vermemelidir. Katı gıdalara geçirilen bebeklerde tuz tüketimi nasıl olmalıdır? Bebeklerde tuz ne kadar kullanılmalıdır? İşte yanıtları:
Bebeklerde tuz tüketimi
Bebek beslenmesinde tuzlu yiyeceklere çok fazla yer verilmemelidir. Özellikle de ekmek ve bisküvi gibi içeriğinde gizli tuz bulunan yiyeceklerin aşırıya kaçılmamasına dikkat edilmelidir. Bebeklerinize hazırladığınız yemeklerin tuz miktarını da çok iyi ayarlamalı, mümkünse tuz eklememeye çalışmalısınız. Bebekler için özel olarak hazırlanmış olan hazır gıdalarda da çok fazla tuz bulunduğu için, uzmanlar bu gıdaların verilmemesini önermekteler.
Bebeklerin katı gıdaya geçiş dönemlerinde tüketmeleri gereken azami tuz şöyle olmalıdır:
0-12 ay arasında günde 1 gramdan az 1-3 yaş arasında günde 2 gramdan az 4-6 yaş arasında günde 3 gramdan az 7-10 yaş arasında günde 5 gramdan az 11 yaşından sonra ise günde 6 gramdan azAnne sütüyle beslenen bebekler ihtiyaç duydukları tuz miktarını anne sütünden yeteri kadar almaktadır.
Sagliksiteniz.Com
Bebeklerde tuz tüketimi nasıl olmalı?
0 yorum:
Yorum Gönder