Obezite, bir takım kronik hastalıklar, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol hastası olma, menenjit hastalığı geçirme gibi çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklı olarak beyin felci riski bulunmaktadır. Aynı zamanda beyin felci risk…
Obezite, bir takım kronik hastalıklar, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol hastası olma, menenjit hastalığı geçirme gibi çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklı olarak beyin felci riski bulunmaktadır. Aynı zamanda beyin felci risk grupları arasında doğum esnasında hasar almış, 2,250 gramın altında veya erken doğmuş bebeklerde yer almakta. Beyin felci belirtilerini hissettiğiniz zaman ya da çevrenizde bir yakınınızda bu belirtileri gördüğünüz zaman acilen bir sağlık kuruluşunun yolunu tutmalısını. Çünkü beyin felci çok ciddi sorunlara sebep olabilir.
Beyin felci belirtileri
Beyin tüm organlarımızın işlevini yerine getirmesinde rol oynadığı için, beyinde husule gelen her türlü hasar bu organların işlevlerini yavaşlatır ya da tamamen durdurur. Bu nedenle beyin felci geçirmiş olan kişilerde uzun süreli görme, konuşma ve duyma bozuklukları yaşanır. Aynı şekilde beyin felci geçiren hastaların kol ve bacaklarında duyu kayıpları söz konusu olabilir. Tüm bu sorunlar beyin felcinin belirtileri olmaktadır. ancak beyin felci belirtisi bu sorunlara bitmiyor.
Beyin felci ile karşılaşan hastalarda mütenevvi belirtiler husule gelir. İşte bu belirtilerden diğerleri ise; çift görme sorunu, bozuk konuşma, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, yutkunma zorluğu, ani bilinç kaybı, kol, bacak ve yüz bölgesinde kısmi ya da tam uyuşukluk, konuşmanın arada sırada hızlanmasıdır.
Sagliksiteniz.Com
Beyin felci belirtileri nelerdir?
0 yorum:
Yorum Gönder