28 Ağustos 2015 Cuma

Boğaz ağrısı için bitki çayları

Solunum sistemi rahatsızlıklarından olan boğaz ağrısı havaların soğuması ile kendini hissetirmeye başladı. Boğazınızda meydana gelen tahrişleri, bademcik şişmelerini ve ağrıları hafifletmenin bir yoluda bitkilerin şifasındadır. Bitki çayları yutkunma zorluğu çeken,…

Solunum sistemi rahatsızlıklarından olan boğaz ağrısı havaların soğuması ile kendini hissetirmeye başladı. Boğazınızda meydana gelen tahrişleri, bademcik şişmelerini ve ağrıları hafifletmenin bir yoluda bitkilerin şifasındadır. Bitki çayları yutkunma zorluğu çeken, durmadan öksüren veya boğazı acıyan kişilerin bu sorunlarını ortadan kaldırmaya birebir yardımcı olur.

Boğaz ağrısı için ilaç kullanamıyorsanız evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bitki çaylarından yapıp içebilirsiniz. Bitki çayı yaparken öncelikle suyunu kaynatın. Kaynamış olan suyun içine bitkiyi atın ve demlenmesini bekleyin. Bitki çayınızı vücut ısınıza geldiği zaman içmenizde fayda var.

Boğaz Ağrısı İçin Bitki Çayları Adaçayı, anason, sığır kuyruğu ve melekotunu karıştırıp çayını demleyin. 20 dakika bekletin ve günde 3 fincan için. Adasoğanı suyunun çayı boğaz ağrılarına iyi gelir. Ayva çekirdeği çayı da boğaz ağrıları için bitkisel çözüm yollarından biridir. Beşparmak otu kökünü sıcak suda demleyerek suyunu için. Çasur tohumu ve yapraklarını demleyerek içebilirsiniz. Düğmelice süpürge otunun çayı içilmelidir. Isırgan tohumunu yada otunu demlenip çay olarak tüketebilirsiniz. Limonlu su, menekşe, mor menekşe, kuş tırnağından hazırlanan bitki çayları da boğaz ağrılarına çok iyi gelmektedir. Yabani elma ve havucundan suyu iyi gelmektedir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Boğaz ağrısı için bitki çayları
4 Ocak 2012 - 23:00:02 Yorum Yok 82 okunma 0 beğeni
Etiketler: boğaz ağrıları, boğaz ağrısı nasıl geçer, boğaz ağrısı nasıl önlenir, boğaz ağrısına bitkisel çözüm
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder