28 Ağustos 2015 Cuma

Çavdar otu faydaları nelerdir?

Çavdar otu, bir çeşit parazit olarak çavdarlara tutunarak yetişen mantardır. Bol yağışlı mevsimlerde tarladaki başaklar üzerinde gelişerek ay biçiminde kıvrımlı bir hal alır. 3 köşesi bulunan bu bitki, mor renklidir….

Çavdar otu, bir çeşit parazit olarak çavdarlara tutunarak yetişen mantardır. Bol yağışlı mevsimlerde tarladaki başaklar üzerinde gelişerek ay biçiminde kıvrımlı bir hal alır. 3 köşesi bulunan bu bitki, mor renklidir.

Çavdar otu gelişimini sağlayan başakların üzerinden toplanır ve sönmüş halde bulunan kirecin üstünde kurutulur. Ardından ışık görmeyecek şekilde şişelerin içinde ağzı kapalı olarak saklanır. Yalnızca kullanılacağı zaman toz haline getirilir. Toz haline geldikten sonra suyla özdeşleştirilerek yaralar ve kanamaları durdurmak için kullanılır.
Çavdar otu yararları

Çavdar otunun birçok faydası bulunmaktadır. Sağlık problemlerinin yok olması için çavdar otunu kullanabilirsiniz. Doğanın eczanesinden olan çavdar otu;

Tansiyon düşmesine, Kanamaların durdurulmasına, Yaraları iyileştirir, Doğum kanamalarını durdurur, Gebelikte büyüyen rahmin büzülüp küçülmesine, Bulantı ve kusmaya iyi gelir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Çavdar otu faydaları nelerdir?
26 Mart 2012 - 19:30:37 Yorum Yok 56 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder