Kadınlarda aşırı kıllanma sonucu en çok kıllanmanın husule geldiği bir bölge olan çene bölgesi dikkat çeken bir noktada olduğu için, bu bölgedeki kıllanmalar kadının hem güzelliğine gölge düşürmekte hem de…
Kadınlarda aşırı kıllanma sonucu en çok kıllanmanın husule geldiği bir bölge olan çene bölgesi dikkat çeken bir noktada olduğu için, bu bölgedeki kıllanmalar kadının hem güzelliğine gölge düşürmekte hem de sosyal hayatlarında utanmalarına sebep olmaktadır. Kadınlarda çene bölgesinde ortaya çıkan aşırı kıllanmanın sebeplerine baktığımız zaman, hormon bozukluğundan kaynaklandığı göze çarpmaktadır. Çene kıllanmasının nedeni, androjen diye tanımlanan hormonun vücuttaki artışıdır.
Çene kıllanması nedenleri
Tıp literatüründe hirşutizm adı verilen aşırı kıllanma, seks hormonu androjenin vücuttaki artışı sebebiyle meydana gelmekte olup bu sorun ekseri çene, üst dudak, yanak, sırt, göğüs, alt karın ve üst kol gibi bölgelerde aşırı kıl sorununu doğurmaktadır. Çene bölgesindeki kıllanmanın da çoğu zaman sebebi, işte bu hormonda gözlenen artıştır.
Bazı durumlarda kıl köklerinin androjen hormonuna karşı olan duyarlılığın artması sebebiyle de az önce bahsettiğimiz bölgelerde ve çenede kıllanma görülmektedir. Bunun en sık rastlanan nedeni ise polikistik over sendromu olarak da bilinen yumurtalık kanseridir. Çünkü bu kanserin husule gelmesi kıllarda hızlı bir büyümeye sebep olmaktadır.
Enzim eksiklikleri, porfiria, hipotiroidizm, dermatomiyozit, akromegali, Hurler hastalığı, Cornelia de Lange, hipotalamao-hipofzer hastalığı, böbrek üstü bezinden uygunsuz hormon salınımı ve çeşitli sebeplerle kullanılan fenitoin, minoksidil ve diazoksit ilaçlarıda çene kıllanası nedenleri arasındadır. Tüm bu sebepler sadece çene kıllanması değil, vücudun diğer bölgelerinde de aşırı kıllanma sebebidir.
Sagliksiteniz.Com
Çene kıllanması neden olur?
0 yorum:
Yorum Gönder