Çocuk hastalıkları nelerdir, çocuk hastalıklarından korunma yöntemleri, çocuk hastalıkları ve korunma yöntemleri nelerdir, çocukluk dönemi hastalıkları ve korunma yöntemleri hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaştık. Yalnızca çocukluk döneminde ortaya çıkan hastalıklara…
Çocuk hastalıkları nelerdir, çocuk hastalıklarından korunma yöntemleri, çocuk hastalıkları ve korunma yöntemleri nelerdir, çocukluk dönemi hastalıkları ve korunma yöntemleri hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaştık. Yalnızca çocukluk döneminde ortaya çıkan hastalıklara çocuk hastalıkları denmektedir.
Çocuk hastalıkları ve korunma
Çocuk hastalıkları eğer zamanında tedavi edilmezse ciddi komplikasyonlar gelişebilir ve hatta sakatlık husule gelebilir. Bu sebeple çocuk hastalıklarına karşı her daim ailelerin hazırlık olması ve ne yapmaları gerektiğini de bilmesi gerekir. Ancak tüm bunların öncesinde çocuk hastalıklarından korunma yolları hakkında bilgi edinmek gerekir ki, çocukları tehdit eden hastalıklar hiçbir zaman ortaya çıkmasın. Peki, çocuklarda görülen hastalıklar ve korunma yöntemleri nelerdir?
Çocuklarda görülen hastalıklar şunlardır:
Akut Romatizmal Ateş Aşılanmanın Önemi ve Çocukluk Çağı Aşıları Ateşe Bağlı Havale Çocukluk Çağında Görülen Döküntülü Hastalıklar Doğumsal Kalp Hastalıkları Gece İşemeleri Orta Kulak İltihabı Yaz İshalleri Yeni Doğan Sarılıkları Zatürre Yuva ve Kreşlerde Hepatit A Enfeksiyonu Amebiyazis Aşılama Hakkında Bilinmesi Gerekli Olan 10 Önemli Soru Yuva ve Kreşlerde Bakteriyel Menenjit Yuva ve Kreşlerde Streptokoksik Faringotonsillit (Beta Mikrobu) ve Kızıl Yuva ve Kreşlerde Hepatit B El Yıkama Tekniği Giardiasis Haemophilus İnfluenzae Serotip b (Hib) Hastalığı Yuva ve Kreşlerde İshal Menenjit Yuva ve Kreşlerde Orta Kulak İltihabı (Otitis Media) Pnömoni Yuva ve Kreşlerde Soğuk Algınlığı Viral Gastroenteritler Otizm Çiçek Hastalığı BronşitÇocuk hastalıklarından korunma yöntemleri
Çocukluk döneminde ortaya çıkma ihtimali yüksek olan hastalıklardan çocuklarımızı korumak için, biz ebeveynlere büyük görevler düşüyor. Öncelikle koruyucu hekimlikle iletişim halinde olunmalıdır. Böylece hastalık belirti vermeye başlamadan önce, henüz başlangıç evresinde hastalık teşhis edilebilir ve tedavisi de bu sayede hem kolaylaşır hem de kısa sürede hastalık ortadan kalkar.
Çocuk hastalıklarının tedavisi yapılmış olsa bile, mutlaka tedavi sonrası bir takım şeylere dikkat etmek gerekir. Uygun tedavinin mutlaka takibi yapılmalıdır. Belirti veren hastalıklarında anlaşılması durumunda ihmal edilmemesi, derhal bir uzman tarafından gereken tedaviye başlanması gerekir. Yerleşmiş kronik hastalıklarda herhangi bir sakatlık riski oluşmaması için tedaviye en kısa sürede başlanmalı ve tedavi tatbiki yürütülmelidir.
Çocuğun her türlü rahatsızlıklara karşı güçlü olması için iyi beslenmesi, aynı zamanda psikolojisinin da bozulmaması için uzmanlarla işbirliği içinde olunması gerekir. Çocukların hijyenine önem verilmeli, aşıları düzenli ve zamanında yaptırılmalı, mevsime uygun giydirilmelidir.
Sagliksiteniz.Com
Çoçuk hastalıkları ve korunma yöntemleri
0 yorum:
Yorum Gönder