4 Ağustos 2015 Salı

Çocuklarda ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır?

Genellikle bir yaşına basmaya yakın ya da bastıktan birkaç ay sonra çocuklar yürümeye başlar ve aileler artık bu aylardan sonra çocuklarına gerek evde gerek dışarıda ayakkabı giydirirler. Çoğu aile ayakkabı…

Genellikle bir yaşına basmaya yakın ya da bastıktan birkaç ay sonra çocuklar yürümeye başlar ve aileler artık bu aylardan sonra çocuklarına gerek evde gerek dışarıda ayakkabı giydirirler. Çoğu aile ayakkabı seçiminde ayakkabının güzel olmasına dikkat ederken sağlık açısından doğru bir ayakkabı seçmeleri gerektiğini bilmezler ya da bilseler de göz ardı ederler. Ancak çocuğun ileri ki yaşlarda ayak sağlığı sorunları ile karşılaşmaması için yürümeye başladığı andan itibaren seçilen doğru ayakkabının çok büyük faydaları vardır.

Çocuklar için sağlıklı ayakkabı seçimi

Uzmanlar çocuklarımız için görsellikten ziyade doğru ayakkabı seçimine dikkat edilmesini öneriyorlar. Büyüme ve gelişme çağındaki çocukların sık sık yeni ayakkabı ihtiyacı vardır ve aileler her yeni ayakkabı alırken ayakkabının ayağa uygun olmasına, hangi maddeden yapıldığına ve çocuğun yaşı için uygun mudur gibi hususlara dikkat etmesi gerekir.

Çocuklara seçilen ayakkabı daha ilk alındığı andan itibaren ayağa rahat olmalıdır. Eğer ki ayakkabının genişleme ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, kesinlikle zamanla giye giye genişler diye düşünerek o ayakkabıyı satın almayın. Çünkü genişleme ihtiyacı hissettiren ayakkabılar hatalı üretimdir.

Ayakkabının üst kısmı, iç astarı, dış kaplama ve topuk kısmı göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Üst kısmın deri, kanvas veya gözenekli kaliteli bir malzemeden yapılmış olmasına, iç astarın emici malzemeden yapılmış olmasına, dış astarın traksiyon, yastıklama ve esneklik sağlamasına ve topuğun olmamasına dikkat etmelisiniz. Çocuklar için en uygun ayakkabı tasarımı ve yapısı bu şekilde olursa çocuklarınızın ayak sağlığını korumuş olursunuz.

Sagliksiteniz.Com

Çocuklarda ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır?
26 Mart 2013 - 21:15:07 Yorum Yok 32 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder