28 Ağustos 2015 Cuma

Deve dikeni faydaları nelerdir?

Papatyagiller ailesinden dikenli bir bitki olan deve dikeni, bazı yörelerde devekengeli, meryemanadikeni ve sütlükengel gibi isimleri ile bilinir. Ekili olmayan tarlalar ve yol kenarlarına kendine mesken tutan devedikeni, kırmızı ve…

Papatyagiller ailesinden dikenli bir bitki olan deve dikeni, bazı yörelerde devekengeli, meryemanadikeni ve sütlükengel gibi isimleri ile bilinir. Ekili olmayan tarlalar ve yol kenarlarına kendine mesken tutan devedikeni, kırmızı ve pembe çiçekler açan çok yıllık bir bitkidir.

Kendine has güzel bir kokuya sahip olan bu bitki, çok hızlı çoğalır ve sağlık açısından çok faydalıdır. Devedikeninin ne gibi faydaları var diye merak ediyorsanız sizlere deve dikeninin yararlarından bahsedelim.

Deve dikeni faydaları Deve dikeni karaciğer dostudur. Karaciğer hücrelerini yenileyip, karaciğeri temizler. Kabızlığı önler. Bağırsak kurtlarını döker. Anne sütünü arttırır. Safra kesesi hastalıklarına yararlıdır. İştah açıcıdır. Prostat hastalıklarına iyi gelir. Alkol tüketiminin fazlalığından dolayı yüzü kızaranların yüz kızarıklığını giderir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Deve dikeni faydaları nelerdir?
7 Haziran 2012 - 18:30:34 Yorum Yok 152 okunma 0 beğeni
Etiketler: deve dikeni, deve dikeni faydaları, deve dikeni ne işe yarar, deve dikeni yararları, deve dikeninin faydaları, deve dikeninin yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder