20 Ağustos 2015 Perşembe

Diyabetik Retinopati tedavisi

Gözün ışığı algılanmasını sağlayan retina isimli sinir tabakasının kan damarlarındaki değişikliklerle karakterize bir hastalık olan Diyabetik Retinopati hastalığının çeşitli yollarla tedavisi mümkündür. Gelişen teknoloji sayesinde Diyabetik Retinopatinin birçok farklı şekilde…

Gözün ışığı algılanmasını sağlayan retina isimli sinir tabakasının kan damarlarındaki değişikliklerle karakterize bir hastalık olan Diyabetik Retinopati hastalığının çeşitli yollarla tedavisi mümkündür.

Gelişen teknoloji sayesinde Diyabetik Retinopatinin birçok farklı şekilde tedavisi mevcuttur. En iyi tedavi ise korunmak ve kontrole gitmektir.

Uzmanlar, diyabetin neden olduğu Diyabetik Retinopati hastalığının tedavisi ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Diyabetik Retinopati nasıl tedavi edilir?

Hastalığın tedavisini 3 ’e ayırarak planlıyoruz:
1. Güncel tedaviler (ilaç ve iğne).
2. Lazer tedavisi.
3. Vitrektomi ameliyatı.

Güncel tedaviler nelerdir?

Güncel tedavileri şöyle sıralayabiliriz:
Göz içine yapılan iğne, gözün durumu ve hasarına göre göze uzun etkili kortikosteroid ve anti-Vegf ilaçlar… Bu ilaçlar kısa sürede görme artışlarına yol açabilir ve bu tedaviler lazer ile beraber yapılabilir.

Günümüzde yaygın olarak tercih edilen lazer tedavisi yöntemi bu hastalıkta nasıl uygulanıyor?

Hastalığının son evresine kadar kişinin gözünde ödem oluşmadığı sürece ve hafif retina hasarı var ise genellikle tedaviye gerek yoktur. Ciddi hasar mevcutsa, son evre bozuklukların tedavisi için Lazer yöntemi kullanılmaktadır.

Lazer tedavisinde en az iki ve daha üstü seanslar şeklinde mevcut görmenin korunması sağlanır. Burada hastanın gözünde sonradan oluşan kan damarlarının yakılarak kapatılması amaçlanır. Kanama başlamadan önce uygulanan lazer daha yararlı olur.

Vitrektomi ameliyatı nedir?

Tedavi için geç kalmış ve bazen lazere rağmen ilerleme gösteren hastalarda, mikroskop altında gözün içine 1 milimden ince özel aletlerle girilerek uygulanan bir cerrahidir.

Göz içi sıvısı (vitreus) içindeki kanamaların ve çekinti yapan bantların temizlenmesi ve retinanın tekrar eski yapısına kavuşması hedeflenir.

Ameliyatın en sık görülen yan etkisi, katarakt gelişimini hızlandırmasıdır. % 70 vaka ameliyattan sonra görmesinde artma kaydeder.

Sagliksiteniz.Com

Diyabetik Retinopati tedavisi
16 Ocak 2010 - 08:59:07 Yorum Yok 74 okunma 0 beğeni
Etiketler: ağ tabaka, ayak sağlığı, ayaklarda kalıcı hasar, beyin sağlığı, böbrek hastalığı, böbrek sağlığı, bulanık görme, diyabet, diyabet diyeti, diyabet tedavisi, Diyabetik Retinopati, Diyabetik Retinopati tedavisi, Diyabetik Retinopati teşhisi, doğru beslenmek, el sağlığı, ellerde kalıcı hasar, FFA çekimi, Fundus Flöresein Anjiyografi, gece görmesinin zayıflaması, görme kaybı, görme merkezi, Göz Sağlığı, göz sağlığını korumak, göz sorunları, Hamilelik, ideal kilo egzersizi, ideal kiloya ulaşmak, Kalp Sağlığı, kan damarlarında hasar, kan damarlarındaki değişiklikler, kan şekeri, kan şekeri kontrolü, kolesterol, körlük, retina, şeker hastaları, Şeker Hastalığı, şeker hastalığından korunmak, şişmanlık, stres kontrolü, stresin zararları, Vitrektomi ameliyatı, yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder