Deride çeşitli tipte döküntüler husule gelmesine sebep olan hastalıkların büyük bir çoğunluğu genellikle çocukluk dönemlerinde görülmektedir ve döküntüye bazen de ateşlenme eşlik ederek çocuklar şiddetli bir şekilde görülen döküntülü hastalıklarından…
Deride çeşitli tipte döküntüler husule gelmesine sebep olan hastalıkların büyük bir çoğunluğu genellikle çocukluk dönemlerinde görülmektedir ve döküntüye bazen de ateşlenme eşlik ederek çocuklar şiddetli bir şekilde görülen döküntülü hastalıklarından kurtulmaya çalışırlar. Sistemik, alerjik ve bulaşıcı olan her tür hastalıkta döküntü meydana gelmektedir. Peki nedir bulaşıcı hastalıklar derseniz, işte onun yanıtı yazımızın devamında.
Döküntülü hastalıklar
Döküntülü hastalıkların başında ateş, nezle, öksürük, ışık hassasiyeti gibi belirtileri bulunan kızamık hastalığı gelmektedir. Kızamık hastalığında döküntüler vücudun gözde, kol ve bacak bölgelerinde husule gelir. Hafif ateş, baş ağrısı, halsizlik gibi semptomları bulunan kızamıkçık hastalığı da döküntülü hastalıklar listesinde yer almaktadır.
Genellikle 4 yaşından büyük olan çocuklarda husule gelen kızıl hasatlığıda döküntülü hastalıklar grubunda yer almaktadır. Kızıl hastalığında döküntüler, koltuk altı ve kasıklarda başlayıp zamanla tüm vücuda yayılır. Ateş, halsizlik, iştahsızlık, baş ağrısı, bazende karın ağrısı yapan suçiçeği hastalığı da döküntülü bir hastalıktır. Suçiçeğinde döküntüler 24-48 saat içinde başlar ve yaklaşık 10 gün kadar sürer.
Sagliksiteniz.Com
Döküntülü hastalıklar nelerdir?
0 yorum:
Yorum Gönder