17 Ağustos 2015 Pazartesi

Egzama nasıl tedavi edilir?

Günümüze on kişiden birinden görülen egzama hastalığında deride kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler husule gelmekte ve bu belirtiler en çok yüz bölgesinin, kolların ve ellerin açık olan bölgelerinde şiddetli olarak…

Günümüze on kişiden birinden görülen egzama hastalığında deride kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler husule gelmekte ve bu belirtiler en çok yüz bölgesinin, kolların ve ellerin açık olan bölgelerinde şiddetli olarak ortaya çıkmaktadır. Derinin katlandığı bölge olan ense ve giysilerin sürtündüğü bölgelerde egzama belirtilerinin en şiddetli olduğu bölgeler olmaktadır. Kaşınan ve çatlak oluşmuş olan bölgelerden vücuda giren mikroplar bu bölgelerde enfeksiyon artışına neden olacağı için egzama tedavisi boyunca hastanın kaşınmaması tavsiye edilir. Peki, egzama tedavisi nasıl yapılır?

Egzamanın tedavisi

Egzama olan bebek ve çocukların çoğunda yaşlarının ilerlemesiyle birlikte bu sorunlarından da kurtuldukları gözlenmiştir. Bebek ve çocuklarda görülen egzamanın ilerleyen dönemlerde hiçbir tedaviye gerek duyulmadan kendiliğinden geçtiği daha önce çok rastlanmış bir durumdur. Ancak yetişkinlerin mutlaka egzama tedavisi için uzman bir hekime başvurmalı tavsiye edilir. Çok tehlikeli sayılabilecek ağır bir hastalık olmasa da, egzama tedavisi mutlaka yapılmalıdır. Hastanın kendini rahat hissetmesi ve vücudunun çirkin görünümünden kurtulması için tedavi şarttır.

Egzamalı hastaların tedavi sürecinde kesinlikle çiçek aşısı olmamaları tavsiye edilir. Sağlıklı bir insanın çiçek aşısı olmasında hiçbir sakınca görülmez iken, egzamalı bir hastanın bu aşıyı olması ölümcül sonuçlar ortaya çıkartabilir. Egzama tedavisinde hasta kendine çok dikkat etmeli, cildini tahriş edecek her tür durumdan uzak kalmalıdır. Alerji yapıcı maddelerden uzak durulmalı, alerji yapan süt ve yumurta gibi gıdalar yenmemeli, cildi kuru olanlar çok sık banyo yapmamalı, temizliğine özen göstermeli ancak temizlik için kullanılacak sabun ve şampuanlar özenle seçilmelidir.

Egzama tedavisinde kullanılan birçok ilaç mevcuttur. Çinko bileşimleri ve kortizonlu deri merhemleri doktor önerisi ile egzamanın olduğu bölgelerde kullanılmalıdır. Kaşıntının şiddetini azaltmak için ise antihistaminik merhemler kullanılmalıdır. Bu tedavi yöntemleri hasta tarafından evde kolaylıkla uygulanabilir. Ancak hasta kendine bakamayacak durumdaysa ve kendisine bakacak başka kimse yoksa mutlaka hastanede yatarak tedavi görmelidir.

Sagliksiteniz.Com

Egzama nasıl tedavi edilir?
14 Ağustos 2013 - 18:00:54 Yorum Yok 135 okunma 0 beğeni
Etiketler: egzama hastalığının tedavisi, egzama nasıl geçer, egzama tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder