28 Ağustos 2015 Cuma

Elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Elma sirkesi için bin bir derde deva denilse yeridir. Sofralarımızın değerli besini olarak tadını beğendiren elma sirkesi sağlık içinde birçok faydasıyla göz dolduruyor. Sirkenin kullanımı olarak bakacak olursak sofralardan güzelliğe,…

Elma sirkesi için bin bir derde deva denilse yeridir. Sofralarımızın değerli besini olarak tadını beğendiren elma sirkesi sağlık içinde birçok faydasıyla göz dolduruyor. Sirkenin kullanımı olarak bakacak olursak sofralardan güzelliğe, sağlıktan temizliğe birçok anlamda hayatımızda yer alması gereken elma sirkenin faydalarını hep birlikte öğrenelim:

Elma sirkesinin yararları bilimsel olarak ta ispatlanmış olmasından dolayı elma sirkesi en çok kullanılan bitkisel ürünlerin başında yer almakta ve bu şifalı içecek birçok hastalığın tedavisinde etkili olmaktadır. Hem modern hem de alternatif tıp tarafından kabul görmüş olan elma sirkesi yararları ile asırlar boyu kullanılacak ve şifa dağıtacaktır.

Elma sirkesinin faydaları Elma sirkesini tonik olarak kullanın. Su ile yarı yarıya karıştırın ve bilhassa makyaj sonrası cildinizi elma sirkesi ile temizleyin. Cildi derinlemesine temizleyecek ve canlılık katacaktır. Yalnız gözlere kaçırmamaya dikkat edelim. Yaz aylarındaki en büyük problemimiz güneş yanıklarıdır. Ama artık buda elma sirkesi faydaları ile sorun olmaktan çıkıyor.Çünkü güneşe çıkmadan önce vücuda sürülen elma sirkesi güneş yanıklarını önlemektedir. Ayrıca yoğurt ile sürülmesi de etkilidir. Cilt ve güneş lekelerini ortadan kaldırmak için ise, elma sirkesi banyosu yapın. Çillere de kompres yaparak sürerseniz faydasını göreceksiniz. Hatta pamuklu bir kıyafetinizi elma sirkesi batırıp giymeniz çillere daha etkili olacaktır. Kadın sağlığı sorunlarından olan genital siğil, vajinal mantar ve enfeksiyonlara karşıda elma sirkesi çok faydalıdır. Kilo problemlerini ortadan kaldırın ve zayıflamaya yardımcı olur. Bal ve su ile elma sirkesini karıştırıp günde 2 kere kullanabilir ya da salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Elma sirkesinin faydaları nelerdir?
24 Nisan 2012 - 09:00:50 Yorum Yok 185 okunma 0 beğeni
Etiketler: elma sirkesi, elma sirkesi faydaları, elma sirkesi yararları, elma sirkesinin faydaları, elma sirkesinin yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder