28 Ağustos 2015 Cuma

Fesleğenin faydaları nelerdir?

Doğanın mucizevi eczanesinden bir bitkiyi daha sizlerin hizmetine sunuyoruz. Hepimizin bildiği fesleğen hastalıklarımızın dermanı olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde de bol yetişme alanı bulan bitkinin özellikle cinsel anlamda değerinin bulunduğu bilinmekte….

Doğanın mucizevi eczanesinden bir bitkiyi daha sizlerin hizmetine sunuyoruz. Hepimizin bildiği fesleğen hastalıklarımızın dermanı olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde de bol yetişme alanı bulan bitkinin özellikle cinsel anlamda değerinin bulunduğu bilinmekte. Fesleğeni genellikle evlerde uçan haşereleri uzaklaştırmak niyetiyle kullanırken artık sindirim sisteminiz içinde salatalarınıza katabilirsiniz. Fesleğen ile doğal yoldan zayıflamanın da mümkün olduğunu belirtmek isteriz. İşte doğanın eczanesinden fesleğenin faydaları:

Fesleğenin iyi geldiği rahatsızlıklar Sindirim sistemi sorunlarına, Hazımsızlığa Kusmalara, Bağırsak enfeksiyonlarına, İshal sorununa, Gaz şikayetlerine Migrene, Sinüzite, Nezleye, Uykusuzluğa, Kronik bronşite ve böcek sokmalarına karşı fesleğen çok faydalı bir bitkidir. Fesleğenin cilde faydaları Cilt altı varislerine Dolaşım bozukluğuna ve uyuşukluğa Cilt gözeneklerinin açılmasına Cildin hava almasına karşı yararlı bir bitkidir.

Ayrıca fesleğen yararları sadece bu kadarla da bitmiyor. Sivrisinek ve tahta kurusu gibi böcekleri kovmada, evleri güzel kokutmada da oldukça idealdir.

Fesleğen nasıl kullanılır ?

Fesleğeni ister kurutarak kullanın, isterseniz de taze olarak. Her türlü kullanımında da fayda sağlayan fesleğen pişirilerek kullanıldığı zaman etkisini kaybediyor. Bu nedenle yemeklerinizi pişirdikten sonra üstüne ekleyin. Ayrıca evlerde süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Fesleğenin faydaları nelerdir?
4 Nisan 2012 - 15:00:05 Yorum Yok 156 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder