Gebelik döneminde görülme olasılığı düşük bir sorun olsa da, kan pıhtılaşması çok ciddi bir sorun olduğundan ortaya çıktığı gibi anında tedavi uygulanmalı ve bu tedavi doğumdan sonra da yaklaşık olarak…
Gebelik döneminde görülme olasılığı düşük bir sorun olsa da, kan pıhtılaşması çok ciddi bir sorun olduğundan ortaya çıktığı gibi anında tedavi uygulanmalı ve bu tedavi doğumdan sonra da yaklaşık olarak 2 haftaya kadar sürdürülmelidir. Hamilelikte kan pıhtılaşmasının tedavisi için her gün düzenli olarak günde bir defaya mahsus iğne yapılarak uygulanmaktadır. Düzenli olarak yapılmaz ise kan pıhtısının kalbe ve akciğere gitme olasılığı bulunur, ki bu durum ölümcül olur.
Gebelikte kan pıhtılaşması
Gebelikte kan pıhtılaşmasının tedavisi anne ve bebeği için hayati risk taşıdığından bu soruna yaşayanların son derece dikkatli olmaları ve tedaviye gereken özeni göstermeleri gerekir. Hamilelikte kan pıhtılaşması sorununu önlemek için yapılacak olan iğneye uzman hekim karar verir. İğneye karar kılındıktan sonra anne adayına bu iğneyi nasıl yapacağı anlatılır. Hasta her gün kendi kendine iğne vurur. Sonrasında hekimin hekimin belirlediği zamanda hastaneye rutin kontrole gelir ve ayakta tedavisini görür.
Önceki gebeliğinde derin toplardamar trombozu veya akciğer ambolisi yaşayan gebeler için olası kan pıhtılaşmasını önlemek için de iğneler yapılmaktadır. Bu girişim pek çok doktor tarafından uygulanır ancak, bu durumun risk yarattığı durumlarda vardır. Bu risk grubunda olanlar ise trombofolyo sendromu olanlar ve ikiden fazla tromboz rahatsızlığı yaşayanlardır.
Sagliksiteniz.Com
Gebelikte kan pıhtılaşması tedavisi
0 yorum:
Yorum Gönder