Tıp literatüründe “dakriyosistit” adı verilen gözyaşı kesesi iltihabı tedavisi aksatılmaması gereken göz sağlığı problemlerinden biri olmakta ve göz çukurunun iç köşesinde yer alan gözyaşı kesesi iltihabı şişme, kızarıklık ve ağrı…
Tıp literatüründe “dakriyosistit” adı verilen gözyaşı kesesi iltihabı tedavisi aksatılmaması gereken göz sağlığı problemlerinden biri olmakta ve göz çukurunun iç köşesinde yer alan gözyaşı kesesi iltihabı şişme, kızarıklık ve ağrı gibi belirtilerle kendini hissettirmektedir. Bu belirtilerin hissedilmesi durumunda iltihabın göz içinde yayılmasını önlemek adına derhal göz hekimine başvurarak gözyaşı kesesi iltihabının tedavisine başlanmalıdır.
Gözyaşı kesesi iltihabı tedavisi
Bazı hastalarda gözyaşı kesesi iltihabı kronik bir hal aldığı için söz konusu belirtiler ortaya çıkmayabiliyor. Glandula lakrimalis denen gözyaşı bezinin salgıladığı gözyaşı, konjonktivanın ve korneanın bütün yüzeyini ıslattıktan sonra gözün iç köşesinde toplanarak, göz kapaklarının kenarında bulunan gözyaşı noktalarından gözyaşı kesesinin içine giriyor ve burun köküne yakın olan gözyaşı kesesi burun salgısına karışabiliyor. burun enfeksiyonları bu bölgeye yayılmaya başlayınca da akut gözyaşı kesesi iltihabı meydana geliyor.
Gözyaşı kesesi iltihabı tedavi yolları ise, genellikle sorunlu göze sıcak ve ıslak pansuman yapılması, hekimin reçete ettiği antibiyotikli pomatların kullanılması ve antibiyotik ilaçların ağızdan alınması iledir. Bu tedavi yöntemleri düzenli bir şekilde uygulanırsa gözyaşı kesesi iltihabı kısa sürede geçer.
Sagliksiteniz.Com
Gözyaşı kesesi iltihabı nasıl geçer?
0 yorum:
Yorum Gönder