28 Ağustos 2015 Cuma

Gül yağının faydaları nelerdir?

Doğanın bahçesinden en çok sevdiğimiz çiçeklerden biri olan gül, kokusuyla bizleri mest ederken gül yağıyla da inanılmaz faydaları ardı ardına sıralıyor. Gül kokusunu sevenler ve gülden gelen güzelliği keşfetmeyi dileyenler…

Doğanın bahçesinden en çok sevdiğimiz çiçeklerden biri olan gül, kokusuyla bizleri mest ederken gül yağıyla da inanılmaz faydaları ardı ardına sıralıyor. Gül kokusunu sevenler ve gülden gelen güzelliği keşfetmeyi dileyenler için bu mükemmel çiçeğin mucizelerini sizler için bir araya getirdik. Peygamber Efendimizi anlatan gülün doğadan uzanan elleri olan gül yağı neler için kullanılıyor buyurun öğrenelim:

Gül yağının faydaları Saçları besler. Saçlara canlılık katar. Saç kepeklenmesini önler. Mikropları öldürür. Cildi canlandırır. Cildi toparlayarak, gergin bir cilde sahip olmamızı sağlar. Cildi derinlemesine temizler. Gebelik döneminde meydana gelen doğum lekelerini geçirir. Bademcik ve boğaz iltihaplanmalarına iyi gelir. (Gargara yapılmalıdır) Badem yağı ile karıştırıldığında elleri güzelleştirir. Cilt hastalıklarına iyi gelir (egzama, açık yara vb.)

Gül yağının kullanımı


Masaj ile cilde uygulanmasının yanı sıra bir de, gargara olarak kullanılmaktadır. Gargara için bir su bardağı suya 10-15 damla gül yağı damlatılmalıdır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Gül yağının faydaları nelerdir?
6 Nisan 2012 - 13:00:55 Yorum Yok 72 okunma 0 beğeni
Etiketler: gül yağının yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder