Periodontal hastalıklar (diş eti hastalıkları) her 4 kişiden 3 ’ünü, yaşamlarının bir döneminde etkileyerek, dişlerin kaybına neden olmaktadır. Bu hastalıklar zamanında teşhis edilirse, başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Doğal dişlerimizi koruduğumuz…
Periodontal hastalıklar (diş eti hastalıkları) her 4 kişiden 3 ’ünü, yaşamlarının bir döneminde etkileyerek, dişlerin kaybına neden olmaktadır. Bu hastalıklar zamanında teşhis edilirse, başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Doğal dişlerimizi koruduğumuz sürece, daha rahat çiğneyebilir ve daha iyi bir sindirim yapabiliriz. Sağlıklı bir görünüm ve kaliteli çiğneme için doğal dişlerin yerini hiçbir protez tutamaz.
Diş eti hastalıklarının belirtileri:
– Kırmızı, şiş ve kanamalı diş etleri
– Diş fırçalama sırasında diş etlerinde kanama
– Sürekli ve etken bir ağız kokusu
– Dişlerde sallanma
Diş eti hastalıklarının yerel nedenleri:
– Diş etine yakın bölgelere yerleşmiş diş plağı
– Diş taşı (Gözle görülebilir ya da diş eti altında olabilir.)
– Beslenme artıkları (Sağlıklı ve etkili bir fırçalama olmadığında.)
6 ayda bir temizlik yapılmalı
Bedenin savunmasını etkileyen yara iyileşmesi süresini uzatan tüm nedenler ise genel nedenleri oluşturur. Şeker hastalığı, kan kanseri, hormon bozuklukları, (ergenlik, gebelik), vitamin eksikliği vs. Yaşam boyu dişlerinizi ağzınızda tutmak için; bakteri plağının, diş fırçalama, diş ipi kullanma ve ağız gargaraları ile uzaklaştırılması ve diş hekiminizin 6 aylık aralıklarla düzenli olarak diş taşı temizliği yapması yeterlidir. Günlük ağız bakımı; diş taşlarının oluşumunu en az seviyede tutmakla beraber, tamamen önleyemez.
Sagliksiteniz.Com
Her 4 kişiden 3 ’ü diş eti hastalıklarının kurbanı
0 yorum:
Yorum Gönder