4 Ağustos 2015 Salı

İkili testte nelere bakılır?

Gebe olan her kadının taşımış olduğu bebekte genetik bir bozukluk husule gelme riski bulunduğundan dolayı, gebelik döneminin 11. ile 14. haftaları arasında ikili test yaptırması gerekir. İkili testte, anne karnındaki…

Gebe olan her kadının taşımış olduğu bebekte genetik bir bozukluk husule gelme riski bulunduğundan dolayı, gebelik döneminin 11. ile 14. haftaları arasında ikili test yaptırması gerekir. İkili testte, anne karnındaki bebeğin gelişiminde bir bozukluk olup olmadığına bakılır ve erken dönemde teşhis edilen anormalliklerde gebeliği sonlandırmak için gerekli metotlar uygulanır.

İkili tarama testinde nelere bakılır?

İkili testin geliştirilmesinde ki en büyük amaç, bebeklerin down sendromlu olarak doğmalarının önüne geçmektir. İkili testte Trizomi 21 ve Trizomi 18 olarak isimlendirilen kromozomlara bakılmaktadır. Eğer bu iki kromozomda anormalliğe rastlanırsa down sendromu ve kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklara dikkat yöneltilir ve risk nerdedir o araştırılır.

Kısaca ikili tarama testi demek, iyi ayrı incelemenin aynı anda yapılması demektir. Yani bebeğin ense kalınlığı ölçümü ve kan testi ile protein ölçümüdür. Genetik bozukluğu ve kalp hastalığı olan bebeklerin enselerinde ödeme rastlanır, ensede kalın bir şeffaflık söz konusudur. Aynı zamanda bebeğin burun kemiğinin de görünmesi son derece önemlidir. Kemiklerde kireçlenme mekanizmasının bozulmasına bağlı olarak burun kemiğinin görünmemesi down sendromu riskini üç katına çıkartır.

Sagliksiteniz.Com

İkili testte nelere bakılır?
16 Mart 2013 - 16:20:52 Yorum Yok 159 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder