Tazesi ve kurusu ile şifa dağıtan meyveler arasında yerini alan incir (yemiş), dutgiller familyasından bir meyve olmakta ve dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilip tüketilmektedir. Çok eski zamanlarda ülkemizin mutfak kültüründe yaygın…
Tazesi ve kurusu ile şifa dağıtan meyveler arasında yerini alan incir (yemiş), dutgiller familyasından bir meyve olmakta ve dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilip tüketilmektedir. Çok eski zamanlarda ülkemizin mutfak kültüründe yaygın olarak kullanılan incir, A, B1, B2, C vitaminleri ile kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum ve potasyumdan zengindir.
İncir, bilhassa gelişme çağındaki çocuklar, hamile, emziren anneler ve menopozdaki kadınlar tarafından günde 2 adet taze olarak tüketilmelidir. Çünkü 2 adet taze incir içerdiği kalsiyum ile bir bardak süte eşdeğerdir. Eğer süte alerjiniz varsa da incir tüketebilirsiniz.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
İncirin faydaları nelerdir?
0 yorum:
Yorum Gönder