28 Ağustos 2015 Cuma

İncirin faydaları nelerdir?

Tazesi ve kurusu ile şifa dağıtan meyveler arasında yerini alan incir (yemiş), dutgiller familyasından bir meyve olmakta ve dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilip tüketilmektedir. Çok eski zamanlarda ülkemizin mutfak kültüründe yaygın…

Tazesi ve kurusu ile şifa dağıtan meyveler arasında yerini alan incir (yemiş), dutgiller familyasından bir meyve olmakta ve dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilip tüketilmektedir. Çok eski zamanlarda ülkemizin mutfak kültüründe yaygın olarak kullanılan incir, A, B1, B2, C vitaminleri ile kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum ve potasyumdan zengindir.

İncir, bilhassa gelişme çağındaki çocuklar, hamile, emziren anneler ve menopozdaki kadınlar tarafından günde 2 adet taze olarak tüketilmelidir. Çünkü 2 adet taze incir içerdiği kalsiyum ile bir bardak süte eşdeğerdir. Eğer süte alerjiniz varsa da incir tüketebilirsiniz.

İncirin faydaları İncir kabızlığı önler. Yaşlanmayı önler. Vücuda enerji verir. Bağırsaklardan toksik maddeleri atar. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Balgam söktürücüdür. Vücudun direncini arttırır. İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytin yağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz. Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

İncirin faydaları nelerdir?
11 Haziran 2012 - 09:30:34 Yorum Yok 147 okunma 0 beğeni
Etiketler: incirin faydaları, incirin yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder