Kalbin sürekli hızlı bir şekilde atmasının pek çok nedeni olduğunu söyleyen uzman kalp doktorları, kalbin sürekli hızlı atmasının nedenleri hakkında açıklamalar yaptılar. Eğer sizde de kalbin sürekli hızlı atması gibi…
Kalbin sürekli hızlı bir şekilde atmasının pek çok nedeni olduğunu söyleyen uzman kalp doktorları, kalbin sürekli hızlı atmasının nedenleri hakkında açıklamalar yaptılar. Eğer sizde de kalbin sürekli hızlı atması gibi bir problem söz konusuysa, uzmanların sürekli kalbin hızlı atmasının sebepleri hakkında ki açıklamalarını makalemizde okuyabilirsiniz.
Kalbin hızlı atmasının nedeni
Kalbin hızlı atmasının nedenleri arasında en çok rastlanan taşikardi ve ritim bozukluğudur. Taşikardi sorunu kap hızının yüksek olması yani çarpıntı olarak husule gelmesini ifade eder. Kalp hızı normalde dakikada 60-90 arasında olmalıyken, kalp hızı dakikada 100 ’ü buluyorsa taşikardiden bahsedilebilir.
Sinirlenmek, heyecanlanmak, egzersiz yapmak, kansızlık, tiroid bezinin hızlı çalışması, enfeksiyon gibi durumlarda kalbin sürekli hızlı atmasına neden olur. Bu nedenlerin dışında kalp ileti sistemindeki bozukluklar ciddi yakınmalar olarak sayılır. Sürekli olarak geçmek bilmeyen bir kalp çarpıntısı sorununuz varsa kalp doktoruna görünün.
Sagliksiteniz.Com
Kalbin sürekli hızlı atmasının nedenleri
0 yorum:
Yorum Gönder