4 Ağustos 2015 Salı

Kalp romatizması nasıl tedavi edilir?

Ayaklarda şişlik, morarma, ayakların sürekli üşümesi, sürekli soğuk alma, kuru öksürük, nefes darlığı ve yorgunluk gibi belirtileri bulunan kalp romatizması, iltihaplı romatizmanın tedavi edilmemesi sonucu kalp kapakçıklarına kadar ilerlemesinden husule…

Ayaklarda şişlik, morarma, ayakların sürekli üşümesi, sürekli soğuk alma, kuru öksürük, nefes darlığı ve yorgunluk gibi belirtileri bulunan kalp romatizması, iltihaplı romatizmanın tedavi edilmemesi sonucu kalp kapakçıklarına kadar ilerlemesinden husule gelen bir rahatsızlıktır. Yaşamımız için önemli bir organ olan kalbimizde ortaya çıkan bu romatizma çeşidi, ciddi bir problem olduğu için muhakkak tedavi edilmesi gerekir. Bu makalemizde sizlere kalp romatizması tedavisi hakkında bilgiler sunuyoruz.

Kalp romatizması tedavisi

Kalp kapaklarının etkilenmesinden kaynaklı olarak meydana gelen kalp romatizmasında, kalp kapakçıkları üzerine düşen görevi yerine getiremediği için hastada başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere mütenevvi hastalıkların ortaya çıkma riski bulunur. Bu nedenle kalp romatizması uzman bir doktor tarafından muayene edilmelidir. Aksi durumda yaşam kalitenizde düşüşler meydana gelecektir.

Kalp romatizması tedavisi için önce bir muayene, sonra tahliller ve en son da ultrason incelemesi gerekir. Bu bulgular neticesinde kalp romatizmasının ne kadar ilerlemiş olduğuna bakılır ve bu sonuca göre tedavisine başlanır. Tedavide amaç enfeksiyona sebep olan bakterinin ortadan kaldırılmasıdır. Antibiyotik ve bir takım ilaçlar ile bu amaca ulaşılmaya çalışılır.

Sagliksiteniz.Com

Kalp romatizması nasıl tedavi edilir?
6 Şubat 2013 - 14:00:29 Yorum Yok 57 okunma 0 beğeni
Etiketler: kalp romatizması, kalp romatizması nasıl geçer, kalp romatizması tedavi yöntemleri, kalp romatizması tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder