4 Ağustos 2015 Salı

Kanserle savaşa yardımcı bitkisel destekler

Uzmanlar, tahıllarda, sebze ve meyvelerde bulunan çeşitli maddelerin, vitamin ve minerallerin pek çok hastalığın tedavisinde etkili olup mucizeler yarattığı gibi kanserin gelişimini önleme konusunda da oldukça faydalı olduklarını belirtiyor. Yiyeceklerin…

Uzmanlar, tahıllarda, sebze ve meyvelerde bulunan çeşitli maddelerin, vitamin ve minerallerin pek çok hastalığın tedavisinde etkili olup mucizeler yarattığı gibi kanserin gelişimini önleme konusunda da oldukça faydalı olduklarını belirtiyor.

Yiyeceklerin hastalıkları önlemede, iyileştirmede, genel sağlığımız üzerinde çok önemli etkileri var. Yediklerimizden etkilenmeyen hiçbir sağlık sorunu yok. Çünkü yediğimiz, içtiğimiz her şey hücrelerimizin bir parçası haline geliyor. Kısacası, beslenme şeklimiz gelecekteki yaşam süremizi de tayin ediyor. İşte kanserden koruyan besinler:

Fasulye

Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. B vitamini de seks hormonlarını kuvvetlendirir.

Kayısı

Antioksidan olan kayısı, betakaroten açısından zengindir. Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak, kansere karşı korur. Lifli olduğu için bağırsakları korur.

Tahıllar

Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı bir beslenme rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.

Lahana

Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir.

Deniz ürünleri

Deniz ürünlerinin hepsinde kanserle savaşan selenyum maddesi bol miktarda bulunur.

Havuç

Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur. Bunun temel nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur.

Pancar

Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmıktadır. Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor.

Çilek

Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler. Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir.

Sagliksiteniz.Com

Kanserle savaşa yardımcı bitkisel destekler
13 Şubat 2010 - 02:08:25 Yorum Yok 33 okunma 0 beğeni
Etiketler: B vitamini, Beslenme, C vitamini, çileğin yararları, deniz ürünlerinin yararları, fasulyenin yararları, Genel Sağlık, hastalıkları önleme, hastalıkların tedavisi, havucun yararları, kalp hastalığı, kansere iyi gelen bitkiler, kanserle savaş, kanserli hücrelerin çoğalması, kayısının yararları, kolesterol düzeyi, lahananın yararları, meyvelerin yararları, minerallerin yararları, pancar suyunun yararları, sağlık, sağlık sorunu, sarılık tedavisi, sebzelerin yararları, selenyumun yararları, Şifalı Bitkiler, sindirim sistemi, tahılların yararları, vitaminlerin yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder