28 Ağustos 2015 Cuma

Keten tohumun faydaları nelerdir?

Balık yağı, ceviz ve semiz otu gibi keten tohumu da bolca Omega 3 ihtiva etmekte, ayrıca Omega 6 bakımından da zengin olmakta ve bu yönüyle keten tohumunun sağlığımıza önemli katkıları…

Balık yağı, ceviz ve semiz otu gibi keten tohumu da bolca Omega 3 ihtiva etmekte, ayrıca Omega 6 bakımından da zengin olmakta ve bu yönüyle keten tohumunun sağlığımıza önemli katkıları bulunmaktadır. Başta kalp damar hastalıkları olmak üzere, şeker ve psikolojik hastalıklara oldukça faydalıdır.

Keten tohumu yararları Keten tohumu kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Kolesterolü dengeler. Kan pıhtılaşmasını azaltır. Yüksek tansiyona iyi gelir. Mide rahatsızlıklarını ortadan kaldırır. Özellikle gastrit sorunu tamamen yok eder. Bağırsak sorunlarına son verir, bağırsakları temizler. Ağız ve diş sağlığını etkileyen her türlü sorunu önler. Romatizmal hastalıklara iyi gelir.

Keten tohumu kadınların menopoz dönemlerinde kullanmaları gereken şifalı bitkilerdendir. Çünkü keten tohumu, östrojene benzer maddeler ihtiva ettiği için menopoz sorunlarını önleyicidir. Menopozdan dolayı alınan fazla kilolarda keten tohumu ile verilir.

Keten tohumu nasıl kullanılır?

Keten tohumunun bitkisel çayını kullanabilir, demleyerek çayını içebilir ya da eczanelerde satılan tabletlerinden faydalanabilirsiniz. Hamile ve çocuklar kullanmamalıdır!

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Keten tohumun faydaları nelerdir?
20 Mayıs 2012 - 15:05:51 Yorum Yok 119 okunma 0 beğeni
Etiketler: keten tohumu faydaları, keten tohumu yararları, keten tohumunun faydaları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder